Vaststelling bestemmingsplan ‘Wederiksingel’

Burgemeester en wethouders van Montfoort maken, ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Montfoort op 6 februari 2012 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Wederiksingel’ vast te stellen.

Het bestemmingsplan ‘Wederiksingel’ omvat het gebied ten zuiden van de huidige Wederiksingel tot aan Blokland. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om de Wederiksingel door te trekken naar Blokland en deze weg toegankelijk te maken voor gemotoriseerd verkeer. Het bestemmingsplan is een uitwerking van het raadsbesluit van 11 april 2011.

Het raadsbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 16 februari 2012 gedurende zes weken ter inzage op het stadskantoor van Montfoort, Kasteelplein 5. Tevens kan het bestemmingsplan geraadpleegd worden via de gemeentelijke website: www.montfoort.nl > Wonen & leven > Bouwen en wonen > Bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tot en met woensdag 28 maart 2012 kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gedurende de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tegen het vaststellingsbesluit kan beroep worden ingesteld door:

  • a. degene die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze heeft kenbaar gemaakt;

  • b. een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze tijdig kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Het bestemmingsplan ‘Wederiksingel’ treedt in werking op donderdag 29 maart 2012. Wanneer evenwel binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Montfoort, 15 februari 2012

Naar boven