Kennisgeving Tracébesluit Westrandweg, Rijkswaterstaat

Krachtens artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om de vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat de volgende besluiten zijn genomen.

Welk besluiten zijn genomen en liggen ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit Westrandweg zijn de volgende besluiten voor cluster WRW 19 genomen door Rijkswaterstaat Noord-Holland, Wegendistrict Amsterdam, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, Tracéwet juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht:

  • Besluit op grond van de Wegenwet voor het geven van de bestemming openbare weg aan het gedeelte van rijksweg 5 (Westrandweg) tussen km 7. 575 en km 14.700 in de gemeenten Haarlemmermeer en Amsterdam.

  • Verkeersbesluit voor het aanwijzen als autosnelweg van, alsmede voor het vaststellen van een maximumsnelheid van 80 km op, de rijksweg 5 (Westrandweg) tussen km 7. 575 en km 14.700 in de gemeenten Haarlemmermeer en Amsterdam.

Tegen de ontwerpbesluiten zijn geen zienswijzen ingediend.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

De besluiten liggen met ingang van 21 december 2012 tot en met 31 januari 2013 tijdens kantooruren ter inzage bij Rijkswaterstaat Noord-Holland, wegendistrict Amsterdam, Burg. Stramanweg 100 te Amsterdam Z-O.

Hoe kunnen belanghebbenden beroep indienen?

Van 21 december 2012 tot en met 31 januari 2013 staat voor belanghebbenden beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat alle beroepsgronden binnen de beroepstermijn bekend moeten zijn.

Het is niet toegestaan buiten de termijn nog (aanvullende) beroepsgronden aan te voeren.

Het instellen van beroep tegen een besluit/de besluiten geschiedt door indiening van een ondertekend beroepschrift dat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep bevat. Daarnaast dient u in het beroepschrift aan te geven tegen welk specifiek besluit beroep wordt ingesteld, aan wie het besluit is gericht en op welke datum het besluit is genomen.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van het besluit. Het verzoek tot een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Meer informatie?

Voor nadere informatie met betrekking tot de besluiten kunt u zich wenden tot de heer N. Posthumus van het wegendistrict Amsterdam, tel. 020 - 564 65 66.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken en Vastgoed, M. Nauta

Naar boven