Logo Zeist
Ontwerpbestemmingsplan ‘Stationsgebied Driebergen-Zeist’, Zeist

Bekendmaking op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening

De gemeente Zeist bereidt het bestemmingsplan ‘Stationsgebied Driebergen-Zeist’ voor. Dit in overleg met de gemeente Utrechtse Heuvelrug: de gemeentes maken een bestemmingsplan voor het stationsgebied voor zover dit binnen de eigen gemeente ligt. De gezamenlijke plannen voorzien o.a. in een nieuw treinstation, een nieuw busstation, nieuwe parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen en de ondertunneling van de Hoofdstraat/ Driebergseweg.

Ter inzage legging

Het ontwerpbestemmingsplan (identificatienummer NL.IMRO.0355.BPStationgebDBZ-OW01) met de daarop betrekking hebbende stukken ligt vanaf vrijdag 21 december 2012 tot en met donderdag 31 januari 2013 (6 weken) ter inzage in de Publiekshal van de Gemeente Zeist. Alle stukken zijn ook digitaal in te zien op www.zeist.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Daarnaast wordt over dit plan op 17 januari 2013 een informatieavond gehouden in het Congrescentrum Antropia (Hoofdstraat 8, Driebergen, naast het station). U bent van 19.30 tot 21.30 uur van harte welkom om te luisteren en uw vragen te stellen.

Zienswijzen

Gedurende genoemde 6 weken kan iedereen een (schriftelijke of mondelinge) zienswijze over het Zeister plan indienen bij Gemeente Zeist (t.a.v. Niels Geelkerken), Postbus 513, 3700 AM Zeist. Voor het mondeling indienen van een zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14-030. Van een mondelinge reactie wordt een verslag gemaakt.

Vervolg

Na de ter inzage legging zullen de ingediende zienswijzen gebundeld worden en worden voorzien van een gemeentelijke reactie (in samenwerking met de gemeente Utrechtse Heuvelrug). Het bestemmingsplan zal op basis daarvan aangepast worden, waarna over de vaststelling ervan zal worden besloten. Dat besluit zal gepubliceerd worden, waarna het samen met het bestemmingsplan voor een periode van zes weken wederom ter inzage zal liggen. In principe kunnen alleen zij, die een zienswijze hebben ingediend later beroep aantekenen tegen het plan.

Naar boven