Ontwerpbestemmingsplan Heisteeg en ontwerpbeeldkwaliteitsplan Heisteeg (Riel)

Burgemeester en wethouders van Goirle maken bekend dat met ingang van 16 februari 2012 gedurende zes weken (tot en met 28 maart 2012) voor eenieder ter inzage liggen:

  • het ontwerpbestemmingsplan Heisteeg (NL.IMRO.0785.BP 2010012Heisteeg-ow-01), op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en

  • het ontwerpbeeldkwaliteitsplan Heisteeg, op grond van de inspraakverordening ten behoeve van inspraak.

Doel

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid tot het bouwen van woningen aan de zuidzijde van de kern Riel. Het ontwerpbeeldkwaliteitsplan zal fungeren als welstandstoetsingskader bij het aanvragen van een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen.

Ligging en begrenzing

Het plangebied ligt aan het dorpslint van Riel op de percelen kadastraal bekend gemeente Goirle sectie K, nummers 302, 320, 704 (gedeeltelijk), 815, 816, 822, 824, 831, 1016 (gedeeltelijk). Ten noorden van het plangebied ligt de Alphenseweg die overgaat in de Kerkstraat, in het oosten ligt een deels verhard pad, deels onverhard pad (Heisteeg). Ten zuiden/zuidoosten van het plangebied bevinden zich het sportpark De Krim. In het westen wordt het plangebied begrensd door de Alphenseweg 1. Voor de exacte begrenzing van het plangebied wordt verwezen naar de verbeelding (plankaart).

Ter visie

Het ontwerpbeeldkwaliteitsplan en het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor een beoordeling daarvan liggen gedurende bovengenoemde termijn ter inzage, op werkdagen van 9.00 tot 12.30, uur in de hal van het gemeentehuis, Oranjeplein 1 te Goirle en kan dan, of na afspraak, worden ingezien. Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitsplan zijn raadpleegbaar op de gemeentelijke website: www.goirle.nl onder bestemmingsplannen/ontwerp en ook op www.ruimtelijkeplannen.nl

Reageren op het ontwerpbestemmingsplan Heisteeg

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Goirle, naar keuze, op de volgende wijze:

  • schriftelijk (adres: gemeenteraad van Goirle, postbus 17, 5050 AA Goirle), of

  • mondeling, na afspraak met de behandelend ambtenaar (telefoon 013-5310658).

Reageren op het ontwerpbeeldkwaliteitsplan Heisteeg

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen ingezetenen van de gemeente Goirle en belanghebbenden over het ontwerpbeeldkwaliteitsplan Heisteeg een inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders, naar keuze, op de volgende wijze:

  • schriftelijk (adres: het college van burgemeester en wethouders van Goirle, postbus 17, 5050 AA Goirle), of

  • mondeling, na afspraak met de behandelend ambtenaar (telefoon 013-5310658).

Goirle, 15 februari 2012

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle, de secretaris, J.M. Tromp.

De burgemeester, M.G. Rijsdorp.

Naar boven