Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 14 december 2012, G&VW/GW/12/17869, tot wijziging van de Regeling voorzieningen stralingsbescherming werknemers in verband met indexering van bedragen en de Tijdelijke regeling erkenning opleidingen deskundigen radioactieve stoffen en toestellen in verband met de aanwijzing van opleidingen

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Handelend mede namens de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Minister van Economische Zaken;

Gelet op de artikelen 94, vierde lid, en 132, vierde lid, van het Besluit stralingsbescherming en de Richtlijnen voor de erkenning van opleidingen deskundigen radioactieve stoffen en toestellen, zoals gepubliceerd op 20 november 1984 (Stcrt. 227):

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 9 van de Regeling voorzieningen stralingsbescherming werknemers wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid wordt ‘€ 102,05’ vervangen door: 104,40.

2. In het tweede lid wordt ‘€ 21,65’ vervangen door: 22,15.

ARTIKEL II

Artikel 3 van de Tijdelijke regeling erkenning opleidingen deskundigen radioactieve stoffen en toestellen wordt als volgt gewijzigd:

1. In artikel 3, eerste lid, wordt aan het slot, onder vervanging van de punt door een puntkomma, toegevoegd:

  • Hogeschool van Hall Larenstein/Landbouw Universiteit Wageningen;

  • Medusin medische educatie symposia incompany te Winterwijk; opleiding stralingsbescherming 5M voor medische stralingstoepassingen.

2. Aan het tweede lid, wordt aan het slot, onder vervanging van de punt door een puntkomma, toegevoegd:

  • Hogeschool van Hall Larenstein/Landbouw Universiteit Wageningen.

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2013.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 14 december 2012

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher

TOELICHTING

Artikel I

De wijziging van de bedragen in artikel 9, eerste en tweede lid, van de Regeling voorzieningen stralingsbescherming werknemers, vloeit voort uit het derde lid van dat artikel: aanpassing aan de prijsontwikkelingen. De verhoging van de kosten van het stralingspaspoort en het inlegvel, dat daarbij hoort, is gebaseerd op het consumentenprijsindexcijfer van augustus 2012, zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Artikel II

Op basis van artikel 132, vierde lid, van het Besluit stralingsbescherming kunnen de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Minister van Economische Zaken, gezamenlijk opleidingen als bedoeld in de Tijdelijke regeling erkenning opleidingen deskundigen radioactieve stoffen en toestellen erkennen.

Op verzoek van de desbetreffende instellingen zijn de in artikel II genoemde opleidingen aan de hand van de Richtlijnen voor de erkenning van opleidingen deskundigen radioactieve stoffen en toestellen, zoals gepubliceerd op 20 november 1984 (Stcrt. 223) beoordeeld en erkend.

Artikel III

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2013.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher

Naar boven