Logo Oostflakkee
Vaststelling bestemmingsplan Oude-Tonge, Oostflakkee

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Oostflakkee in zijn vergadering van 13 december 2012 het bestemmingsplan ‘Oude-Tonge’, overeenkomstig de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0580.OFLOudeTonge10-BP30.GML met bijbehorende bestanden en volledige papieren verbeelding, gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Het plangebied bestaat uit de gehele kern Oude-Tonge, met uitzonder van bedrijventerrein Tonisseweg. Het bestemmingsplan Oude-Tonge vervangt de vigerende bestemmingsplannen Oude-Tonge dorp en Capelleweg (inclusief partiële herzieningen) alsmede het uitwerkingsplan Handelskade.

Gewijzigde vaststelling

Naar aanleiding van zienswijzen is het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. Meer informatie hierover is te vinden in de nota van zienswijzen. Daarnaast is ambtshalve een aantal wijzigingen doorgevoerd, namelijk:

  • uitbreiding aanduiding ‘detailhandel’ naar alle panden in de bestemming ‘gemengd’ in de Arendstraat;

  • vervangen bestemming ‘bedrijf’ wegens beëindiging bedrijf naar bestemming ‘wonen’ bij percelen Molenweg 20 en 22;

  • vervangen bestemming ‘bedrijf’ wegens onjuiste bestemming naar bestemming ‘wonen’ achter perceel Molendijk 53;

  • vervangen bestemming ‘bedrijf’ wegens onjuiste bestemming naar ‘wonen’ bij percelen Oostdijk 15-17;

  • uitbreiding bestemming ‘Recreatie- verblijfsrecreatie’ zodat bestemmingsgrens gelijk loopt met kadastrale grens op perceel Handelsterrein 28.

Tervisielegging

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan (gewijzigd) en de hierbij behorende stukken (inclusief de nota zienswijzen) liggen met ingang van maandag 24 december 2012 tot en met maandag 4 februari 2013 (zes weken) ter inzage. Het bestemmingsplan is ook in te zien via de website van de gemeente Oostflakkee en vanaf 1 januari 2013 Goeree-Overflakkee (www.oostflakkee.nl en www.goeree-overflakkee.nl). Het bestemmingsplan kan ook worden ingezien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht (zoals aangegeven in de wijzigingennota).

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Indien binnen de termijn van de ter inzage legging naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat er op het verzoek is beslist.

Oude-Tonge, 21-12-2012

Burgemeester en wethouders van Oostflakkee, de loco-secretaris, A.M. de Jong.

De burgemeester, H.A. van der Meer.

Naar boven