Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan MFA Gerkesklooster-Stroobos en verlening omgevingsvergunning MFA

Inleiding

Het bestemmingsplan plan MFA Gerkesklooster- Stroobos geeft een planologische regeling voor een Multi Functionele Accomodatie (MFA) in het dorp Gerkesklooster-Stroobos. De MFA moet onderdak bieden aan de basisschool, peuterspeelzaal, kinderopvang en jeugdhonk. Het plangebied ligt als een groene wig tussen Gerkesklooster en Stroobos en wordt begrensd door Sarabos (oosten) en Klaarkamp/ De Gauw (westen) en het Gerkepad (zuiden).

Vaststelling

Op 12 januari 2012 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan, ten opzichte van het ontwerp, gewijzigd vastgesteld. Dit naar aanleiding van ingediende zienswijzen. Het plan is op de volgende punten gewijzigd vastgesteld:

  • Het begrip maatschappelijke voorzieningen in artikel 1 lid ff is vervallen. Daarvoor in de plaats zal in artikel 4, in de bestemmingsomschrijving van 'maatschappelijk', een omschrijving worden opgenomen, die aansluit op de voorzieningen zoals die zijn aangevraagd in de omgevingsvergunning (basisschool, peuterspeelplaats, kinderopvang en jeugdhonk).

  • Artikel 12 ‘Algemene wijzigingsregels’ van het bestemmingsplan is verwijderd evenals tekstgedeelten in de toelichting van het bestemmingsplan die op de wijzigingsbevoegdheid betrekking hebben. Tevens is de aanduiding 'wro-zone- wijzigingsgebied 1' van de verbeelding gehaald.

  • In de bestemmingsomschrijving van de bestemming 'Groen' (artikel 3) is de mogelijkheid voor een parkeervoorziening (artikel 3.1 lid f) verwijderd.

  • In de toelichting is de passage op blz. 42 over een conserverend bestemmingsplan verwijderd.

Meer informatie hierover is te vinden in het raadsbesluit, de reactienota zienswijzen en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Coördinatieregeling

De gemeenteraad heeft op 7 april 2011, op grond van afdeling 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening, besloten de coördinatieregeling van toepassing te verklaren voor het betreffende gebied. Het vastgestelde bestemmingsplan wordt op basis daarvan samen met de verleende omgevingsvergunning voor de bouw van de MFA, in één procedure, behandeld en bekendgemaakt. Zowel het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan als de door burgemeester en wethouders verleende omgevingsgunning liggen gelijktijdig ter inzage.

Ter inzage

Vanaf woensdag 15 februari tot en met 27 maart 2012 liggen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit, de reactienota zienswijzen en de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen ter inzage.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning kunt u inzien:

  • in het klantcontactcentrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis; en

  • via onze website www.achtkarspelen.nl (zoeken op ‘Ruimtelijke plannen’).

Beroep

Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van terinzagelegging (15 februari tot en met 27 maart 2012) kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten (vaststelling bestemmingsplan en verlenen omgevingsvergunningen) door:

  • een belanghebbende die op tijd een zienswijze heeft ingediend;

  • een belanghebbende die gegronde redenen heeft waardoor hij geen zienswijze heeft ingediend;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft over de genoemde wijzigingen.

U kunt uw brief sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij onverwijlde spoed kunt u ook om een schorsing vragen. Dit kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het plan wordt definitief op de dag na afloop van de beroepstermijn, behalve als een verzoek om schorsing wordt ingediend. Het plan wordt dan pas definitief nadat de Raad van State een beslissing heeft genomen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met G.J. Klont van de afdeling Ruimte, via het algemene nummer 14 0511.

Buitenpost, 2 februari 2012

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen, P. Adema, wnd., burgemeester.

E. van der Sluis, secretaris.

Vaststelling gewijzigde welstandsnota ten behoeve van de MFA Gerkesklooster-Stroobos

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen maken bekend dat de gemeenteraad op 12 januari 2012 de wijziging van de welstandsnota ten behoeve van het bouwplan MFA Gerkesklooster-Stroobos heeft vastgesteld. Binnen de termijn van terinzageligging, die liep van 12 oktober tot en met

22 november 2011, zijn geen inspraakreacties ontvangen.

De wijziging is opgenomen in hoofdstuk 3 en bijlage 2 van het bestemmingsplan MFA Gerkesklooster Stroobos. De wijziging maakt daarmee deel uit van de gemeentelijke welstandsnota.

De MFA valt na deze wijziging binnen gebiedsnummer 14 uit de welstandsnota. Gebiedsnummer 14 behandelt de ‘Representatieve instellingen’.

Bovengenoemde wijziging treedt de dag volgend op deze bekendmaking in werking en is in te zien in het vastgestelde bestemmingsplan MFA Gerkesklooster Stroobos (voor de ter inzage daarvan zie de bekendmaking hierboven over de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Gerkesklooster-Stroobos).

Tegen het besluit tot vaststelling van de gewijzigde vaststelling van de welstandsnota kan geen bewaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Naar boven