Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 14 december 2012, nr. DWJZ-3147986, houdende aanwijzing toezichthouders Wet normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semipublieke sector Volksgezondheid, Welzijn en Sport

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 5.1 van de Wet normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semipublieke sector;

Besluit:

Artikel 1

Als personen belast met het toezicht op de naleving van de Wet normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semipublieke sector door rechtspersonen en instellingen waarvoor de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport moet worden aangemerkt als de Minister wie het aangaat, worden aangewezen:

  • a. de controller en de assistent-controller (kolom Services) van het CIBG;

  • b. het Kolomhoofd Financiën van het CIBG.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2013.

Artikel 3

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit aanwijzing toezichthouders WNT / VWS.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

Een belanghebbende kan tegen dit besluit bezwaar maken op grond van artikel 7:1 van de Awb. Dit kan door een bezwaarschrift in te dienen bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, t.a.v. Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20350, 2500 EJ Den Haag.

De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken. De termijn vangt aan met ingang van de dag volgend op de dag waarop het besluit is gedagtekend.

Het bezwaarschrift wordt ondertekend door de indiener en bevat:

  • de naam en het adres van de indiener,

  • de dagtekening,

  • een omschrijving van het bestreden besluit, bijvoorbeeld door vermelding van het zaaknummer, briefkenmerk en datum of door bijvoeging van een kopie van het besluit,

  • de gronden van het bezwaar.

TOELICHTING

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wijst op grond van artikel 5.1 van de Wet normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semipublieke sector (WNT) de personen aan die zijn belast met het toezicht op de naleving van de WNT.

De toezichthouder is gerechtigd om naar aanleiding van een melding of op eigen initiatief onderzoek te doen naar de naleving van de WNT.

Overtredingen in het kader van de WNT kunnen zijn:

  • a. een overschrijding van de maximum bezoldigingsnorm;

  • b. een overschrijding van de sectorale norm;

  • c. ontslaguitkeringen uitgaande boven de maximumnorm van € 75 000 c.q. een jaarsalaris zo dit lager ligt;

  • d. de uitkering van winstdelingen, bonussen of andere vormen van variabele beloningen, tenzij deze bij algemene maatregel van bestuur zijn uitgezonderd.

De toezichthouder kan onderzoek doen door op eigen titel stukken van de betrokken instelling en topfunctionaris op te vragen en in te zien, en door informatie op te vragen bij Belastingdienst, pensioeninstantie en verzekeraars. De toezichthouder komt hierbij de bevoegdheden toe van titel 5.2 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

Naar boven