Logo Assen
Ontwerp verkeersbesluit en ontwerp omgevingsvergunning Aanleggen fietspad langs Zompdijk, Gemeente Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat zij gecoördineerd voorbereiden:

  • Een verkeersbesluit (ex artikel 15, lid 1 en artikel 18, lid 1, onder d van de Wegenverkeerswet 1994);

  • Een omgevingsvergunning (ex artikel 2.11 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht), onderdelen ‘weg aanleggen of veranderen’.

Ter inzage

De stukken liggen met ingang van 21 december 2012, gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis.

Inhoud

In de Nota Fietsverkeer is beleid ontwikkeld voor het netwerk van fietspaden. Eén van de uitgangspunten is het ontwikkelen van een goed recreatief netwerk van fietspaden. Op de visiekaart is aangegeven dat in Assen-Zuid een recreatief fietspad ontbreekt tussen de omgeving Graswijk en Geelbroek/Eleveld. In de visie ‘Assen aan de Aa’ is dit ook omschreven. De zandweg Zompdijk vormt een verbinding met het Propellerpad en de fietspaden naar Geelbroek en Eleveld. Parallel aan de zandweg wordt een betonnen fietspad met laan beplanting aangelegd.

Crisis- en herstelwet en de coördinatieregeling

Het besluit is ter uitvoering van de FlorijnAs. De FlorijnAs is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis; artikel 2.18 en verder van de Crisis herstelwet (Chw). Het ontwikkelingsgebied ‘Assen aan de Aa’ is een deelproject van de FlorijnAs, waarvoor onder de Crisis- en herstelwet een structuurvisie is vastgesteld op 27 oktober 2011. Voor alle te nemen besluiten die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de projecten binnen de FlorijnAs, geldt de gemeentelijke coördinatieregeling; paragraaf 3.6.1. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro).

Hoe kunt u reageren

Iedereen kan gedurende de bovengenoemde termijn - bij voorkeur schriftelijk - zienswijzen indienen over bovengenoemde ontwerpbesluiten bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Na deze termijn zal het college van burgemeester en wethouders beslissen over het verlenen van de voorgenomen besluiten.

Naar boven