Logo Veere
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Neeltje Jans, Veere

Windpark OSK BV wil rond de bouwdokken op het voormalig werkeiland Neeltje Jans een windpark realiseren en exploiteren. Het plaatsen van 9 windmolens waarvan de omvang meer dan 15 MW bedraagt, houdt in dat de voorgenomen ontwikkeling m.e.r.-plichtig is. Ten behoeve van de wijziging van het bestemmingsplan zijn de milieueffecten van de voorgenomen activiteiten onderzocht en beschreven in een milieueffectrapport (MER). De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan Neeltje Jans op 10 november 2011 vastgesteld. Het vaststellingsbesluit is op 28 december 2011 in de Staatscourant gepubliceerd. Het plan heeft ter inzage gelegen van 30 december 2011 tot en met 9 februari 2012.

Tegen het vaststellingsbesluit is door Deltapark Neeltje Jans beroep ingesteld. De Afdeling Bestuursrechtspraak heeft bij tussenuitspraak van 21 november 2012 vastgesteld dat verschil bestaat tussen het vaststellingsbesluit en de elektronische verbeelding. Op de elektronische verbeelding ontbreekt ter plaatse van de aanduiding ‘windturbinepark’ (wtp) de aanduiding ‘maximum aantal te bouwen windturbines’ en het getal ‘9’. In het vaststellingsbesluit en de analoge verbeelding is deze aanduiding wel opgenomen. Nu het ontbreken van deze aanduiding leidt tot rechtsonzekerheid, heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak de gemeenteraad van Veere opgedragen om de elektronische verbeelding aan te passen overeenkomstig het vaststellingsbesluit.

De digitale plankaart is ter plaatse van het bestemmingsvlak ‘windturbinepark’ (wtp) aangevuld met de aanduiding ‘maximum aantal te bouwen windturbines’ en het cijfer ‘9’.

Nu hierbij geen toepassing behoeft te worden gegeven aan afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en ook overigens geen nader besluit van de raad is vereist, heeft de raad in de raadsvergadering van 13 december 2012 bevestigd dat de aanpassing van de elektronische verbeelding overeenkomt met hetgeen de raad op 10 november 2011 heeft besloten.

De aangepaste plankaart is vanaf 20 december 2012 te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0717.0010BPNjaAp-VG01. Het vastgestelde bestemmingsplan is vanaf die datum met de aangepaste plankaart in te zien op de gemeentelijke website www.veere.nl onder ‘Loket - visie en beleid - bestemmingsplannen - algemene ruimtelijke plannen - Neeltje Jans’.

Het vastgestelde bestemmingsplan inclusief de aanpassing treedt in werking met ingang van de dag, na die, waarop de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een einduitspraak doet inzake het door Deltapark Neeltje Jans ingestelde beroep.

Domburg, 19 december 2012

Burgemeester en wethouders van Veere, de secretaris, R.S.M. Heintjes.

De burgemeester, R.J. van der Zwaag.

Naar boven