Logo Ede
Ontwerpbestemmingsplan Ede, Bedrijventerrein Kievitsmeent, Ede

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ‘Ede, Bedrijventerrein Kievitsmeent’, met NL.IMRO.0228.BP2011KIEV0002-0202 in Ede en de daarbij behorende stukken van donderdag 20 december tot en met woensdag 30 januari 2013 inzien. Vanwege de feestdagen zijn daarvoor twee locaties aangewezen, die elk een deel van de inzagetermijn voor hun rekening nemen.

Van donderdag 20 december t/m woensdag 2 januari 2013 kunt u het plan en de daarbij behorende stukken inzien bij de balie Publiekszaken in het Raadhuis Publiekszaken aan het Raadhuisplein 3 in Ede. Door de feestdagen heeft de balie Publiekszaken gewijzigde openingstijden. U wordt geadviseerd de website en Ede Stad in de gaten te houden.

Vanaf donderdag 3 januari t/m woensdag 30 januari 2013 bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. De balie is op de volgende momenten geopend:

  • maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur;

  • maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, alleen op afspraak;

  • elke eerste woensdag van de maand van 17.00 tot 19.00 uur.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 68 03 36.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen

Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Het plangebied wordt aan de zuidkant begrensd door de spoorlijn, aan de westzijde door de weg welke parallel loopt aan de (westzijde van de) Argonstraat. De noordelijke begrenzing wordt gevormd door de Rijksweg N224 en de oostzijde door de Dwarsweg en de snelweg A30.

Het bestemmingsplan Ede, Bedrijventerrein Kievitsmeent komt in het kader van het actualiseringsproject tot stand. Het plan is hoofdzakelijk conserverend van aard. Dat betekent dat de bestaande situatie is bestemd waarbij reeds verleende bouwvergunningen en vrijstellingen/ontheffingen zijn verwerkt.

Ontwikkeling

Er is één ontwikkeling meegenomen in het voorliggend bestemmingsplan. Ten noorden van de Neonstraat 25 te Ede bestaat het voornemen een deel van de bestaande groenstrook (heeft thans de bestemming Groen) te wijzigen in de bestemming Bedrijventerrein zonder bouwvlak (dat betekent dat er geen uitbreiding van de hoofdbebouwing wordt mogelijk gemaakt). Hierdoor heeft het bedrijf meer buitenopslagcapaciteit en dit leidt tot een minder brandgevaarlijke situatie.

Zienswijze

Tijdens de inzageperiode kunt u een schriftelijke zienswijze over het plan sturen aan de gemeenteraad, postbus 9024, 6710 HM Ede. Het indienen van een elektronische zienswijze, bijvoorbeeld per e-mail, is niet mogelijk. Voor meer informatie, of om uw zienswijze mondeling door te geven belt u mevrouw J. Buliga, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0318) 680 831.

Ede, 19 december 2012

Naar boven