Logo Leudal
Voornemen omgevingsvergunning met afwijking van bestemmingsplan ‘Thomashuis, een woonzorgcomplex, in de voormalige school aan de Schoolstraat 1 te Grathem’, Leudal

Wabo-aanvraag

De gemeente Leudal heeft een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor de navolgende omgevingsactiviteit:

  • Het realiseren van een Thomashuis, een woonzorgcomplex, in de voormalige school aan de Schoolstraat 1 te Grathem.

Afwijking bestemmingsplan

Deze activiteit is niet in overeenstemming met het ter plaatse geldende bestemmingsplan”herziening van het bestemmingsplan Koelenterhof”, omdat het gebruik en het bebouwen van de gronden ten behoeve van een woonzorgcomplex niet zijn toegestaan.

De activiteit is echter niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening en burgemeester en wethouders zijn voornemens af te wijken van het geldende bestemmingsplan en de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen (bestemmingsplanafwijkingsbesluit ex artikel 2.12 lid 1 onder a3 Wabo).

Ter inzage

Het ontwerpbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 20 december 2012 tot en met 30 januari 2013 voor een ieder ter inzage ter inzage bij de publieksbalie in Heythuysen, Leudalplein 1.

De stukken zijn digitaal te raadplegen via de website http://leudal.nl onder het kopje: Wonen en Leven, Bouwen en Wonen, Ruimtelijke plannen, Bestemmingsplannen, Schoolstraat 1.

Zienswijze

Gedurende de genoemde termijn kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen omtrent het ontwerpbesluit naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Leudal, Postbus 3008, 6093 ZG Heythuysen. De richtlijnen voor het indienen van een zienswijze staan vermeld in de colofon op pagina 1 van deze gemeente-informatie. Degene die mondeling een zienswijze wil indienen, kan dat doen na het maken van een telefonische afspraak. (0475) 859760.

Heythuysen, 19 december 2012

Naar boven