Logo Sittard-Geleen
Ontwerpwijzigingsplan ‘Grevenbicht Staai 23’, Sittard-Geleen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat zij hebben ingestemd met het ontwerp van het wijzigingsplan ‘Staai 23’.

Op dit perceel is nu een tuincentrum (Diris) gevestigd. Ter plaatse geldt het bestemmingsplan ‘Kernen Obbicht en Grevenbicht’ met daarin de bestemming ‘Detailhandel’. Op grond van de planregels zijn burgemeester en wethouders bevoegd om de bestemming ‘Detailhandel’ te wijzigen naar ‘Wonen’. Burgemeester en wethouders zijn voornemens gebruik te maken van deze wijzigingsbevoegdheid en daarmee de bouw van (maximaal) één woning op dit perceel mogelijk te maken.

Het ontwerp van dit bestemmingsplan, bestaande uit een verbeelding (voorheen: plankaart), regels (voorheen: voorschriften) en een toelichting alsmede de bijbehorende onderzoeken kunt u met ingang van donderdag 20 december 2012 gedurende zes weken inzien bij de balie Vergunningen van de Stadswinkel Geleen, Markt 1 in Geleen. De balie Vergunningen in Geleen is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Buiten deze openingstijden kunnen genoemde stukken alleen op afspraak worden ingezien: van maandag t/m woensdag van 12.00 tot 17.00 uur en donderdag van 12.00 tot 19.00 uur.

Tevens ligt het besluit van burgemeester en wethouders ter inzage.

Bovengenoemde stukken zijn met ingang van 20 december 2012 ook digitaal in te zien via:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1883.WBPStaai23-o01.

Binnen de termijn van ter inzage legging kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling (maar bij voorkeur schriftelijk) zijn of haar zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de Raad van de gemeente Sittard-Geleen, postbus 18, 6130 AA Sittard.

Mondelinge zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbestemmingsplan, kunnen naar voren worden gebracht bij het team Ruimtelijk Ontwerp na telefonische afspraak met dhr. M. Rutten, telefoon (046) 4778768. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

19 december 2012

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen

Naar boven