Wijziging van de bestaande watervergunning van Sappi Maastricht BV Biesenweg 16, Maastricht, Rijkswaterstaat

KENNISGEVING

De Minister van Infrastructuur en Milieu maakt, ter voldoening aan het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht, het volgende bekend.

Op 21 september 2012 heeft de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu een aanvraag om wijziging van de bestaande watervergunning van Sappi Maastricht BV, Biesenweg 16, 6211 AA Maastricht ontvangen voor het aanpassen van de meetfrequentie zware metalen en selectief gebruiken van chemische bestrijdingsmiddelen in de gemeente Maastricht.

Op grond van de Waterwet heb ik een ontwerpbeschikking opgesteld voor het wijzigen van de bestaande watervergunning. De aanvraag betreft het brengen van stoffen in het oppervlaktewaterlichaam de rivier de Maas, afkomstig van de locatie Biesenweg 16 te Maastricht. De aanvraag heeft betrekking op een aanpassing van de meetfrequentie van een aantal stoffen in het effluent van de afvalwaterzuivering en het selectief gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen op de afvalwaterzuivering.

Terinzagelegging

Besloten is afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht te volgen.

De ontwerpbeschikking ligt vanaf 24 december 2012 gedurende zes weken ter inzage op de volgende adressen en tijdstippen:

  • 1. het kantoor van Rijkswaterstaat Limburg, Avenue Céramique 125 te Maastricht, op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur, na telefonische afspraak: 06 - 52 67 90 06;

  • 2. in het gemeentehuis van de gemeente Maastricht, Mosae Forum 10, van maandag t/m woensdag van 8.30 uur tot 12.30 uur, donderdag van 13.30 uur tot 19.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Zienswijzen

Eenieder kan gedurende de bovengenoemde periode van terinzagelegging schriftelijk en/of mondeling zienswijzen indienen bij de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Dienst Limburg, Postbus 25, 6200 MA Maastricht.

Het indienen van mondelinge zienswijzen is mogelijk na het maken van een telefonische afspraak met de heer R. Kwanten: 043 - 329 41 35.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen en/of (tegen betaling) van kopieën van de ter inzage gelegde stukken kan men zich wenden tot de onder het kopje ‘Terinzagelegging’ genoemde instanties.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd Vergunningverlening en Handhaving, de heer R.J. Muyrers

Naar boven