Logo Doetinchem
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Saronixterrein e.o - 2012’, Doetinchem

Vanaf donderdag 20 december 2012 ligt het bestemmingsplan Saronixterrein e.o - 2012 zes weken ter inzage. U kunt het plan op de volgende manieren inzien:

Het plan bestaat uit diverse technische bestanden. Deze kunt u downloaden via http://bestemmingsplan.doetinchem.nl/plannen/NL.IMRO.0222.R36B025A-0002.

U heeft hiervoor een gml-viewer nodig.

Dit bestemmingsplan betreft de locatie van en nabij de voormalige Phillipsfabriek aan de IJsselstraat binnen het project Heelweg. Het bestemmingsplan maakt de herontwikkeling van deze locatie mogelijk met grondgebonden woningen, een woon/zorgcomplex en een supermarkt met appartementen. .

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan zoals dat als ontwerp ter inzage heeft gelegen, ongewijzigd vastgesteld in zijn vergadering van donderdag 06 december 2012

Het raadsbesluit ligt eveneens ter inzage.

Een belanghebbende kan binnen de gestelde termijn (t/m woensdag 30 januari 2013) tegen het vaststellingsbesluit schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voorwaarde is wel dat hij een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en tenzij het bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld. In het laatste geval kan alleen beroep worden ingediend tegen de gewijzigde onderdelen.

Een beroepschrift heeft evenwel geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van de gemeenteraad in principe in werking treedt daags na afloop van bovengenoemde beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel beroep als verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen.

Voor de hoogte van de bedragen kunt u de website van de Raad van State raadplegen via http://www.raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak/werkwijze_ruimtelijke_ordening/#4. Hier vindt u ook meer informatie over de beroepsprocedure.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeentewinkel, tel. (0314) 377 377.

Naar boven