Logo Ede
Bestemmingsplan ‘Ede, Het Nieuwe Landgoed’ gewijzigd vastgesteld, Ede

Op 13 december 2012 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan ‘Het Nieuwe Landgoed’, met nummer NL.IMRO.0228.BP2012KRNH0001-0301, in Ede vastgesteld.

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 20 december tot en met woensdag 30 januari 2013 inzien en wel op de volgende wijze:

Van donderdag 20 december t/m woensdag 2 januari 2013 kunt u het plan en de daarbij behorende stukken inzien bij de balie Publiekszaken in het Raadhuis Publiekszaken aan het Raadhuisplein 3 in Ede. Door de feestdagen heeft de balie Publiekszaken gewijzigde openingstijden. U wordt geadviseerd hiervoor de website en EdeStad in de gaten te houden.

Van 3 januari t/m 30 januari 2013 ligt het plan bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. De balie is op de volgende momenten geopend:

  • maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur;

  • maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, alleen op afspraak;

  • elke eerste woensdag van de maand van 17.00 tot 19.00 uur.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680 336.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen. Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Het gebied waar dit plan over gaat ligt tussen de wijk Kernhem in het noorden en de wijk Veldhuizen A in het zuiden. Ten oosten van de locatie loopt de Lunterseweg/Proosdijerveldweg.

Het plan maakt woningbouw en de realisatie van een aantal voorzieningen, zoals winkels en een wijkcentrum mogelijk.

Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht op het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen.

Wijzigingen op de planregels

Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen is het volgende aangepast:

  • In artikel 3 Gemengd, artikel 4 Groen, artikel 5 Maatschappelijk, artikel 6 Natuur, artikel 8 Verkeer, artikel 9 Verkeers - Verblijfsgebied, artikel 11 Woongebied - Uit te werken wordt een nieuw artikellid toegevoegd dat als volgt komt te luiden:

    De bestemming mag niet eerder worden uitgevoerd dan nadat de mitigerende maatregelen zoals genoemd in het “Activiteitenplan Flora- en Faunawet” voor het Nieuwe Landgoed te Ede (rapportnummer 1202316,3 datum 21 juli 2012) zijn gerealiseerd.

  • Artikel 12 is redactioneel en tekstueel aangepast.

De volgende planregels zijn ambtshalve aangepast:

Artikel 1 Begrippen

  • De begripsbepalingen ‘gestapelde bebouwing’, ‘horeca 1’ en ‘kantoor met baliefunctie’ zijn aangepast.

  • De begripsbepaling ‘nevengeschikte functie’ is verwijderd.

Artikel 2 Wijze van meten

  • De bepaling ‘hoogte van de windturbine’ is verwijderd.

Artikel 3.3 Gemengd

  • In artikel 3.3, sub b is het begrip ‘kinderdagverblijf’ is gewijzigd in ‘kinderopvangvoorzieningen’.

Artikel 4 Groen

  • In artikel 4.2.1 is de zinsnede aangepast in ‘Op of in deze gronden mogen geen gebouwen, met uitzondering van gebouwen ten dienste van de bestemming, worden gebouwd tot een maximum van 20 m²’.

Artikel 17 Procedureregeling

  • Artikel 17.3 is aangepast aan de wettelijk te doorlopen procedure voor het vaststellen van nadere eisen en luidt als volgt:

    ‘Vóór het stellen van nadere eisen of het verlenen van een omgevingsvergunning ingevolge artikel 3.6 van de Wet op de ruimtelijke ordening worden belanghebbenden gedurende een periode van twee weken in de gelegenheid gesteld om zienswijzen naar voren te brengen. Hiertoe wordt het bouwplan, met de daarop betrekking hebbende stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor een beoordeling van het ontwerp, ter inzage gelegd. Voorafgaande aan de terinzagelegging geeft het bestuursorgaan in een of meer dag-, nieuws-, of huis-aan-huisbladen of op een andere geschikte wijze kennis van het ontwerp’.

Voor de exacte wijzigingen verwijzen wij u naar het vastgestelde bestemmingsplan.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest, of wanneer u bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

Daarnaast kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ede, 19 december 2012

Naar boven