Logo Ede
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Bennekom, Edeseweg/Schoolstraat/Strooijweg’, Ede

Op 13 december heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan ‘Bennekom, Edeseweg/Schoolstraat/Strooijweg”, met nummer NL.IMRO.0228.BP2012BENO0001-0301 gewijzigd vastgesteld.

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 20 december 2012 t/m woensdag 30 januari 2013 inzien en wel op de volgende wijze:

Van donderdag 20 december t/m woensdag 2 januari 2013 kunt u het plan en de daarbij behorende stukken inzien bij de balie Publiekszaken in het Raadhuis Publiekszaken aan het Raadhuisplein 3 in Ede. Door de feestdagen heeft de balie Publiekszaken gewijzigde openingstijden. U wordt geadviseerd hiervoor de website en EdeStad in de gaten te houden.

Van 3 januari t/m 30 januari 2013 ligt het plan bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. De balie is op de volgende momenten geopend:

  • maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur;

  • maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, alleen op afspraak;

  • elke eerste woensdag van de maand van 17.00 tot 19.00 uur.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680 336.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen. Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Het gebied waar dit plan over gaat ligt ten noorden van het centrumgebied van Bennekom. Het terrein komt overeen met de begrenzing van het huidige garagebedrijf Heida aan de Edeseweg, Schoolstraat en Strooijweg.

Het bestemmingsplan maakt de bouw van drie woongebouwen mogelijk, waarbinnen een aantal appartementen worden gehuisvest.

Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht op het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen.

Wijzigingen op de verbeelding

  • 1. De ontsluiting van het perceel is planologisch vastgelegd..

  • 2. Voor een beperkt deel van het appartementengebouw aan de Edeseweg is een maximale bouwhoogte van 11 meter (was 10 meter) opgenomen;

  • 3. De groenstrook aan de noordzijde van het perceel is ter hoogte van de te bouwen parkeergarage in breedte teruggebracht tot circa 1 meter. Dit om praktische invulling van de parkeerontsluiting niet op voorhand in de weg te staan.

Wijzigingen op de planregels

  • 1. Binnen artikel 3.2.2. is de hoogte van bouwwerken teruggbracht tot 3 meter (was 6 meter)

  • 2. Binnen artikel 4.3 (bestemming tuin) wordt de mogelijkheid om af te wijken van de bouwregels beperkt tot de bouw van luifels en balkons. Deze mogelijkheid wordt uitgesloten voor de bouw van erkers.

  • 3. Artikel 4.4 is zodanig aangepast dat het mogelijk wordt om het parkeren van auto’s mogelijk te maken.

  • 4. Binnen artikel 5.3 is de verwijzing naar artikel 19.2.2. gewijzigd in artikel 5.2.2.

Wijzigingen op de toelichting

Binnen de toelichting is paragraaf 4.1. “Verkeer/parkeren” aangepast, in die zin dat de berekening van de parkeernormering nader is afgestemd op het aantal woningen binnen de drie appartementengebouwen. Verder zijn aanpassingen doorgevoerd voor tekstdelen die betrekking hebben op de behandeling van onderdelen van de zienswijzen en zijn tekstuele verschrijvingen in de Nota van Zienswijzen gecorrigereerd.

Voor de exacte wijzigingen verwijzen wij u naar het vastgestelde bestemmingsplan en de Nota van Zienswijzen.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest. Ook kunt u beroep instellen, wanneer u het niet eens bent met de wijziging(en) in het vastgestelde plan ten opzichte van het plan zoals deze in ontwerp ter visie heeft gelegen.

Daarnaast kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven