Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 10 december 2012, nr. MEVA/BOA-3143507, houdende wijziging van de Subsidieregeling opleiding tot advanced nurse practitioner en opleiding tot physician assistant in verband met eenmalige verhoging van het normatieve subsidiebedrag

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 3 van de Kaderwet VWS-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 2, tweede lid, van de Subsidieregeling opleiding tot advanced nurse practitioner en opleiding tot physician assistant wordt ‘€ 1750,–’ vervangen door: € 1.875,–.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 september 2012.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

Toelichting

De opleidingen tot physician assitant en advanced nurse practitioner worden gesubsidieerd op basis van de Subidieregeling opleiding tot advanced nurse practitioner en physician assistant. De subsidie wordt berekend aan de hand van een vast normatief bedrag per maand voor maximaal de duur van de opleiding. Dit bedrag is in 2004 bepaald op € 1.750,– en bedoeld als tegemoetkoming in de buitenschoolse kosten van de zorgwerkgever. Sinds 2004 is dit bedrag niet aangepast, terwijl in deze periode de buitenschoolse kosten zijn gestegen. Om daaraan tegemoet te komen is het vaste normatieve bedrag eenmalig bijgesteld naar € 1.875,–. Deze bijstelling geldt met ingang van 1 september 2012. Dit betekent dat deze van toepassing is voor studenten die vanaf 1 september 2012 instromen in de bekostigde opleiding tot physician asistant en advanced nurse practitioner. Tevens is deze bijstelling van kracht voor studenten uit de cohorten 2010–2011 en 2011–2012 voor de maanden die zij deelnemen aan de bekostigde opleiding tot physician assistant en advanced nurse practitioner na 1 september 2012.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

Naar boven