Logo Hoogeveen
Vaststelling bestemmingsplan Stationsgebied, deelplan bedrijvenpark Toldijk 2012, Hoogeveen

Het college van B&W maakt bekend dat de gemeenteraad op 29 november 2012 het bestemmingsplan Stationsgebied, deelplan bedrijvenpark Toldijk 2012 gewijzigd heeft vastgesteld en heeft besloten geen exploitatieplan voor het gebied vast te stellen. Het nieuwe bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied gelegen ten noorden van Hoogeveen en wordt aan de noordzijde begrenst door de Middenveldweg, aan de zuidoostzijde door het treinspoor Zwolle-Groningen en aan de westzijde door de rijksweg A28.

Aanpassing bestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht. Er zijn wijzigingen doorgevoerd in de regels. De wijzigingen staan opgesomd in het raadsvoorstel en hebben globaal betrekking op de hoogte van bouwwerken binnen de bestemming Verkeer en de bijgebouwenregeling bij de bestemming Wonen.

Inzage

De stukken liggen van 19 december 2012 tot en met 29 januari 2013 ter inzage bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. U kunt de stukken ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl, planidentificatienummer NL.IMRO.0118.BP20128026002-VG01.

Beroep/ verzoek voorlopige voorziening

Tijdens de inzagetermijn kunt u beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit als u:

  • een belanghebbende bent die tijdig een zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad

  • een belanghebbende bent en aan kunt tonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot de gemeenteraad te wenden.

Daarnaast kunnen belanghebbenden tijdens de inzagetermijn beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

U kunt dit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u een beroep heeft ingesteld, kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na het verstrijken van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat over dat verzoek is beslist.

Naar boven