Logo Someren
Ontwerp Structuurvisie Someren 2028, Someren

Op grond van artikelen 1.3.1. en 2.1.1.van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van de gemeente Someren bekend, dat de ontwerp Structuurvisie Someren 2028 met ingang van donderdag 20 december 2012 op grond van de Algemene inspraakverordening 2008 gedurende zes weken ter inzage ligt.

De gemeente Someren heeft de afgelopen jaren voor verschillende (deel)gebieden en sectoren beleid ontwikkeld. Ook kent Someren veel ruimtelijke initiatieven op het gebied van onder meer woningbouw, (agrarische) bedrijvigheid, recreatie-toerisme en maatschappelijke voorzieningen. Om de gewenste regie te voeren over de ruimtelijke ontwikkelingen die in onze gemeente al aan de orde zijn, of in de toekomst worden verwacht, is het essentieel om de samenhang tussen deze vraagstukken goed in beeld te krijgen. De Structuurvisie Someren 2028 is de integrale kaderstellende toekomstvisie van de gemeente Someren en vormt als zodanig het toetsingskader voor toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen binnen het gemeentelijke grondgebied. Het bijbehorende uitvoeringsprogramma geeft op hoofdlijnen aan hoe deze visie gerealiseerd gaat worden.

Na het inleidende hoofdstuk waarin de kernambities van de gemeente Someren zijn benoemd, geeft het tweede hoofdstuk het algemene ruimtelijke beleidskader. In het derde hoofdstuk vindt per deelgebied, te weten de kernen Someren-Dorp (exclusief Someren-Noord), Someren-Noord, Someren-Eind, Someren-Heide en Lierop en het buitengebied, een nadere uitwerking plaats. In hoofdstuk vier treft u het uitvoeringsprogramma, gevormd door de projecten die wenselijk zijn om deze visie te realiseren.

Stukken ter inzage

U kunt de ontwerp Structuurvisie Someren 2028 vanaf donderdag 20 december 2012 gedurende zes weken inzien bij het Klantcontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis, Wilhelminaplein 1 in Someren. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. De ontwerp structuurvisie kunt u ook buiten de openingstijden inzien. U dient hiervoor een afspraak te maken. U kunt de ontwerp structuurvisie ook raadplegen via onze website www.someren.nl onder ‘bekendmakingen’ en vervolgens ‘structuurvisies’.

Gelijktijdig met de inzageperiode wordt de ontwerp structuurvisie ook aangeboden aan de provincie Noord-Brabant, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, het waterschap Aa en Maas, waterschap De Dommel en de gemeente Asten, met het verzoek om een advies uit te brengen over de visie.

Indienen zienswijzen

Gedurende de periode van terinzagelegging kan door ingezetenen en belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze op de ontwerp Structuurvisie Someren 2028 naar voren worden gebracht. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. Degene die mondeling een zienswijze kenbaar willen maken en/of nog nadere vragen over dit beleidsdocument hebben, kunnen hiervoor contact opnemen met de heer Y. Vavier van de afdeling VROM. Hij is telefonisch bereikbaar via 0493-494888 of per e-mail y.vavier@someren.nl.

Naar boven