(Gewijzigd) vastgesteld bestemmingsplan ‘Herontwikkeling Olieveld Schoonebeek-locatie Rossum-Weerselo 6’

Vanaf 15 februari 2012 ligt het op 30 januari 2012 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan zes weken lang ter inzage. Dit gebeurt op grond van artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening. Iedereen kan het plan inzien bij de publieksbalie in het stadhuis.

De gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan is het gevolg van de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 7 december 2011. Hierbij is bepaald dat het plan op twee onderdelen alsnog toereikend dient te worden gemotiveerd, dan wel het oorspronkelijke vaststellingsbesluit van 5 juli 2010 te wijzigen.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de aan de Loweg gelegen gaswinlocatie van de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM). Doel van het plan is om het planologisch mogelijk te maken dat het overtollige proceswater dat vrijkomt bij de oliewinning in Schoonebeek in dit lege olieveld wordt geïnjecteerd.

Het plan is op de volgende twee onderdelen gewijzigd ten opzichte van het oorspronkelijke vaststellingsbesluit van 5 juli 2010.

1. Archeologie

Het noordelijk deel van het plangebied is alsnog voorzien van de dubbelbestemming ‘Waarde-Archeologie’. Voor het uitvoeren van bepaalde werken, geen bouwwerken zijnde, of werkzaamheden is binnen dit gebied een omgevingsvergunning nodig.

2. Gewijzigde begrenzing plangebied aan de oost- en noordzijde

Aan de oost- en noordzijde is het plangebied alsnog begrensd/verkleind tot het terrein dat de NAM feitelijk bedrijfsmatig in gebruik heeft; het terrein ‘de oude trambaan’ en het noordelijk deel van het oorspronkelijke plangebied is buiten het bestemmingsplan gelaten.

Inzagetermijn

Vanaf 15 februari 2012 kunnen belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen beroep instellen. Beroep instellen kan tot en met 27 maart 2012 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Bestemmingsplan bekijken

Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.oldenzaal.nl/bestemmingsplannen. Daarnaast kunt u het plan bekijken via http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0173.BP16030-va02.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.oldenzaal.nl/imro2008/NL.IMRO.0173.BP16030-va02 .

Oldenzaal, 14 februari 2012

Het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal.

Naar boven