Logo Simpelveld
Vooraankondiging art. 1.3.1 Bro de locatie Hoek Gasthof en Min. Ruysstraat Bocholtz, Simpelveld

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Simpelveld kennis van het feit dat een compact bestemmingsplan (zgn. inpassingsplan) wordt voorbereid voor de locatie Hoek Gasthof en Min. Ruysstraat.

Het betreft de percelen: Gasthof 1, 6351 CM te Bocholtz (nr. 219) en Min. Ruysstraat 5, 6351 CH te Bocholtz (nr. 1928 en 1929).

De initiatiefnemer van het plan is de Woningstichting Simpelveld (WSS). Het bestemmingsplan wordt opgesteld voor de realisatie van het project “Gasthof” bestaande uit de bouw van 10 levensloopbestendige appartementen inclusief bergingen, een multifunctionele ruimte en eigen parkeerplaatsen. Daarnaast wordt er op de hoek Min. Ruysstraat met de Gasthof een nieuw compact openbaar plein gerealiseerd met extra (openbare) parkeerplaatsen voor met name de klanten van de winkels.

De nieuwbouw wordt ter plaatse van de entree tegen de bestaande flat van de Oude Smedestraat gebouwd waardoor deze 12 woningen ook toegankelijk worden middels de gemeenschappelijke lift en trappenhuis. Door realisatie van het project trachten wij de noodzakelijke ‘doorstroming’ in de kern Bocholtz te bevorderen. De situatie zal worden opgewaardeerd door het slopen van de leegstaande panden ten gunste van de nieuwbouw en door het realiseren van een nieuw aantrekkelijk openbaar gebied.

Op grond van artikel 1.3.1, tweede lid, van het Bro wordt erop gewezen dat er op dit moment geen stukken ter inzage liggen en dat er in dit stadium geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent het voornemen naar voren te brengen. Op dit moment worden ook nog geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Leefomgeving van de gemeente Simpelveld (045-5448350).

Naar boven