Logo Simpelveld
Vooraankondiging o.g.v. artikel 1.3.1 Bro Bestemmingsplan Kernen, Simpelveld

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Simpelveld kennis van het feit dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het samenvoegen van het bestemmingsplan “Kern Bocholtz” (besluit raad 24 juni 1999) en “Kern Simpelveld” (besluit raad 10 juni 2010) tot één nieuw integraal bestemmingsplan “Kernen gemeente Simpelveld”.

Het nieuwe bestemmingsplan kent, behoudens de bekende projecten die thans in beeld zijn, geen nieuwe ontwikkelingen en kan in dat kader dan ook gezien worden als een consoliderend plan. Uitgangspunt is het creëren van ruimtelijke uniformiteit en samenhang in de ‘regels en verbeeldingen’ voor deze twee kernen waarbij aangegeven kan worden dat het kernplan Bocholtz nu sterk verouderd is. Behoudens een aantal ‘perceelscorrecties’ zal de nieuwe plancontour niet wezenlijk wijzigen ten opzichte van de huidige situatie.

Het is onze ambitie om een toekomstbestendig bestemmingsplan te maken met op onderdelen ruimere gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden. Ontheffingen en afwijkingen zijn door deze verruiming dan ook in principe niet meer aan de orde. Doordat er hierdoor minder procedures noodzakelijk zijn betekent dit, naast de kostenbesparing voor de aanvragers, aanzienlijke tijdwinst voor de afhandeling van aanvragen. Dat alles is positief voor u als klant.

Op grond van artikel 1.3.1, tweede lid, van het Bro wordt erop gewezen dat er op dit moment geen stukken ter inzage liggen en dat er in dit stadium geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent het voornemen naar voren te brengen. Op dit moment worden ook nog geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Leefomgeving van de gemeente Simpelveld (045-5448350).

Naar boven