Logo Simpelveld
Vooraankondiging art. 1.3.1 Bro Groeneboord Bocholtz, Simpelveld

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Simpelveld kennis van het feit dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het realiseren van 31 (geschakelde) twee-onder-eenkapwoningen, patiowoningen en/of rijtjeswoningen ter plaatse van de Groeneboord te Bocholtz. Uitgangspunt is het realiseren van een mix aan woningen. Het plangebied ligt in het noorden van de kern Bocholtz in de gemeente Simpelveld en betreft voornamelijk de percelen kadastraal bekend als gemeente Simpelveld, sectie G, nr. 2065, 1809 en 958. De noordzijde van het plangebied wordt begrensd door thans braakliggende gronden, de oostzijde door het Bongerdplein, de zuidzijde door de weg Groeneboord en de westzijde door agrarische percelen. Dit plan betreft een deelplan van het hele stedenbouwkundige inrichtingsplan ‘Groeneboord’ en ziet op de zuidelijke gronden van het totale inrichtingsplan.

Op grond van artikel 1.3.1, tweede lid, van het Bro wordt erop gewezen dat er op dit moment geen stukken ter inzage liggen en dat er in dit stadium geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent het voornemen naar voren te brengen. Op dit moment worden ook nog geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Leefomgeving van de gemeente Simpelveld (045-5448377).

Naar boven