Bestemmingsplan ‘Verdubbeling Sloeweg 2011, 1e herziening, 2012’

Burgemeester en wethouders van Borsele maken, in het kader van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend. Bij besluit van 2 februari 2012 heeft de gemeenteraad van Borsele het bestemmingsplan ‘Verdubbeling Sloeweg 2011, 1e herziening, 2012’ ongewijzigd vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Na de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Verdubbeling Sloeweg 2011’ is gebleken dat de bestaande gasleidingen in het plangebied niet juist zijn weergegeven op de bestemmingsplankaart en is het belang van de gasleidingen niet correct gewaarborgd in artikel 7 Leiding – Gas, daar waar het de voorbereiding van een omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden betreft.

Onderhavige herziening voorziet in een reparatie van deze gebreken. Alle in het plangebied aanwezige gasleidingen met de daarbijbehorende belemmeringenstrook zijn positief bestemd op de plankaart. Daarnaast is in de Regels het artikel Leiding – Gas zodanig aangevuld dat bij de voorbereiding van een omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden schriftelijk advies ingewonnen moet worden bij de leidingbeheerder.

Inzage

Via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u vanaf 16 februari 2012 het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit raadplegen. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’. Vul dan in het venster ‘ID’ de volgende plancode in: NL.IMRO.0654.BPSW20111HZ2012 of in het venster ‘Naam’ de naam van het bestemmingsplan. U kunt de stukken ook inzien via www.borsele.nl .

Daarnaast ligt het vaststellingsbesluit samen met het bestemmingsplan ter inzage in het gemeentehuis, Stenevate 10 in Heinkenszand. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan alleen een belanghebbende die aantoont dat hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen.

Het beroep moet ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De beroepstermijn loopt van 17 februari 2012 t/m 29 maart 2012.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Heinkenszand, 15 februari 2012

Naar boven