Logo Groningen
Intrekking ontheffing Flora- en faunawet

Gedeputeerde Staten van Groningen delen mede, dat zij hun besluit d.d. 19 januari 2010, zaaknummer: 225051 gedeeltelijk intrekken.

Het gaat hierbij om een aan de Stichting Faunabeheereenheid Groningen te Drachten verleende ontheffing ex art. 68 Flora en Faunawet.

Op grond van deze ontheffing mochten knobbelzwanen (Cygnus olor) in de periode van 1 oktober tot 1 juli onder andere met ondersteunend afschot worden verjaagd van percelen met granen, grasland (overjarig), graszaad, graszoden, pas ingezaaid grasland, koolzaad, riet en biezen.

De ontheffing wordt voor wat betreft het ondersteunende afschot van knobbelzwanen ingetrokken.

Verjaging van knobbelzwanen met akoestische en visuele middelen, alsmede persoonlijke verjaging (conform de beleidsregels van het Faunafonds) en verjaging met het vogelafweerpistool (conform de bovengenoemde ontheffing met zaaknummer 225051) blijft geoorloofd en is een voorwaarde om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming in de schade door het Faunafonds.

Ook het schudden en rapen van eieren van knobbelzwanen blijft (conform de bovengenoemde ontheffing met zaaknummer 225051) toegestaan.

Het besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking van het besluit.

Het besluit ligt vanaf heden tot en met 3 februari 2013 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage in de mediatheek van het provinciehuis te Groningen.

Voor nadere informatie kunt u bellen met de afdeling Landelijk Gebied en Water van de provincie Groningen (tel. 050-3164543).

Tot en met 3 februari i 2013 kunnen belanghebbenden op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken tegen dit besluit. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan de Provincie Groningen, Commissie Rechtsbescherming, Postbus 610, 9700 AP Groningen.

Een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de Rechtbank Groningen, Sector Bestuursrecht, Postbus 781, 9700 AT Groningen. Voor de behandeling van dit verzoek wordt griffierecht geheven.

Naar boven