Ontwerpbestemmingsplan De Bijzondere Onderneming te Rottevalle en het beeldkwaliteitsplan

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘De Bijzondere Onderneming te Rottevalle’ en het beeldkwaliteitsplan overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, met ingang van 17 februari 2012 ter inzage liggen.

Stichting ‘De Bijzondere Onderneming’ is voornemens een woon-werk-zorgvorm te realiseren aan de Ambachtsloane te Rottevalle. De zorgvorm bestaat uit zorgwoningen, een kantoor, een beheerderswoning, dagbestedingsruimten, een schuur, een binnentuin en opslagruimte. Het plangebied is gelegen aan de zuidkant van Rottevalle en wordt omsloten door een watergang (de Lits) aan de noordzijde en woon-werklocaties aan de oost- en westzijde (tussen Ambachtsloane 2 en 3 t/m 11 oneven). Bij de gebouwen wordt een perceel betrokken dat gebruikt zal worden voor groenteteelt en dierenweide. Dit perceel is gelegen ten noorden van de Lits en ten zuiden van de woningen aan de Arendswyk 33 t/m 41 oneven). Het realiseren van de woon-werk-zorgvorm is op grond van het geldende bestemmingsplan niet toegestaan. Daarom dient een nieuw bestemmingsplan te worden vastgesteld. Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan is het bouwplan meer juridische ingekaderd en gespiegeld. Dit houdt in dat de hoofdgebouwen en entree is verplaatst naar het westen van het perceel. Daarmee is de toegang aan de oostzijde (zijtak van de Ambachtsloane) komen te vervallen. De oostzijde voorziet nu in een groenbestemming met deels de aanduiding water.

Het beeldkwaliteitplan vormt een wijziging van de Welstandsnota. Het beeldkwaliteitplan is bedoeld om een toetsingskader vast te leggen voor de realisatie van de woon- / zorgvoorzieningen die voldoet aan een redelijke eis van welstand en die voorziet in een goede welstandelijke inpassing in de directe omgeving.

Het ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan liggen tijdens kantooruren op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 18.30 uur ter inzage in het gemeentehuis (centrale publieksbalie) aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten. Ook kunt u het bestemmingsplan inzien op onze gemeentelijke website (www.smallingerland.nl) en is het ontwerp op de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl, gepubliceerd met planid: NL.IMRO.0090.BP2011DPO002-0301.

Gedurende de zienswijzentermijn kan eenieder schriftelijk/mondeling tegen het ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan zienswijzen indienen. Uw schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan: de gemeenteraad van gemeente Smallingerland, postbus 10.000, 9200 HA te Drachten. Voor meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan of het maken van een afspraak voor het mondeling indienen van zienswijzen, kunt u een contact opnemen met een medewerker van de afdeling Ontwikkeling, tel. (0512) 581 234.

Ter inzage liggende stukken: ontwerpbestemmingsplan ‘De Bijzondere Onderneming te Rottevalle' en het beeldkwaliteitsplan en ontwerpraadsbesluit.

Inzage- en reactietermijn: van vrijdag 17 februari 2012 t/m donderdag 29 maart 2012.

Reactiemogelijkheid: schriftelijke of mondelinge zienswijzen.

Naar boven