Logo Amsterdam - Zuidoost
Ontwerpbestemmingsplan ‘Bijlmerweide en omgeving’, Amsterdam - Zuidoost

Het Dagelijks Bestuur van het Stadsdeel Zuidoost van de gemeente Amsterdam maakt ter voldoening aan het bepaalde ex artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 20 december 2012 het ontwerpbestemmingsplan “Bijlmerweide en omgeving” voor een periode van 6 weken (dus tot en met woensdag 30 januari 2013) voor een ieder ter inzage ligt in het Informatiecentrum Amsterdam Zuidoost, Anton de Komplein 150, op werkdagen geopend van 09.00 - 15.30 uur.

Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan “Bijlmerweide en omgeving” is te downloaden op de website van het stadsdeel en digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt daarbij zoeken op adres of op het “ID-nummer”: NL.IMRO.0363.T1002BPSTD-OW02. Hoewel de digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan gelijk is aan het exemplaar dat ter inzage ligt, is het mogelijk dat er verschillen zijn ontstaan tussen beide versies. Voor zekerheid omtrent de regeling dient altijd het op www.ruimtelijkeplannen.nl gepubliceerde exemplaar te worden geraadpleegd.

Het plangebied bestaat uit drie delen. Het grootste deel betreft het natuurdeel van de Bijlmerweide, ten noorden van de Gaasperdammerweg. Een kleiner deel, ten zuiden van de Gaasperdammerweg gelegen, betreft het perceel aan de Provinciale weg 30. Het laatste deel betreft de bebouwing van Garstkamp.

Het ontwerpbestemmingsplan is voornamelijk gericht op beheer van de bestaande situatie, maar maakt de realisatie van natuurvriendelijke oevers, enkele poelen en faunapassages mogelijk in het natuurdeel van de Bijlmerweide. Aanleiding hiervoor is de verbreding van de A9, waardoor watercompensatie moet worden gerealiseerd in de Bijlmerweide.

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijke zienswijzen indienen over het ontwerpbestemmingsplan. Deze schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Zuidoost, Postbus 12491, 1100 AL Amsterdam Zuidoost.

Een ieder kan tevens mondelinge zienswijzen naar voren brengen gedurende de termijn van de terinzagelegging. Hiervoor kunt u een afspraak maken met dhr. Veenendaal van de Afdeling Juridische Zaken, Directie Bedrijfsvoering, telefoon: 020-2525253.

Amsterdam Zuidoost, 27 november 2012

Het Dagelijks Bestuur, T. Herrema, voorzitter

C. de Graaf, secretaris a.i.

Naar boven