Logo Castricum
Ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’, gemeente Castricum

Burgemeester en wethouders van Castricum hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’. Voordat het bestemmingsplan ter vaststelling wordt aangeboden aan de gemeenteraad, wordt een ieder in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van het ontwerpbestemmingsplan.

Begrenzing: De plangrens van bedrijventerrein Boekel wordt aan de westzijde gevormd door de gemeentegrens met Heiloo, aan de noordzijde door de gemeentegrens met Alkmaar, aan de oostzijde door de gemeentegrens met Schermer en aan de zuidzijde door de Kanaalweg en de Boekel. Het plangebied van bedrijventerrein Castricummerwerf wordt aan de westzijde begrensd door de Beverwijkerstraatweg, aan de oostzijde door het spoor en aan de zuidzijde door de Oude Haarlemmerweg en de Castricummer Werf. Het plangebied van bedrijventerrein Schulpstet wordt aan de westzijde gevormd door de Van Haerlemlaan, aan de oostzijde door de spoorlijn en aan de noordzijde door de Van Haerlemlaan en het sportpark. De plangrens van bedrijventerrein Heemstederweg wordt aan de westzijde gevormd door het spoor, aan de noordzijde door de percelen Heemstederweg 14 tot en met 32 en aan de oostzijde door de Heemstederweg.

Doel: Het doel van het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’ is om een eigentijds planologisch en juridisch kader te bieden voor het beschermen van het woon- werk- en leefmilieu in het plangebied. Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het actualiseren van de bestemmingsplannen voor de bedrijventerreinen van de gemeente Castricum. Hoofdzakelijk staat de bestaande situatie centraal. Daarnaast wordt enige flexibiliteit geboden ten behoeve van het bedrijventerrein Boekel, het bebouwingspercentage van dit terrein wordt namelijk verhoogd van 60% naar 70%.

Inzage: Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 20 december 2012 tot en met woensdag 30 januari 2013 ter inzage in het gemeentehuis van Castricum, Raadhuisplein 1. Tevens is het plan te raadplegen op en www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer NL.IMRO.0383.BPC12Bedrijventrn-ON01.

Zienswijze

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad (Postbus 1301, 1900 BH Castricum), onder vermelding van ‘Zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze (op afspraak) en voor meer informatie: mevr. H. Goverde-Bruins of mevr. P. Drenth-Reus, tel. 14 0251.

Castricum, 19 december 2012

Naar boven