Besluit van de Minister van Economische Zaken van 12 december 2012, nr. WJZ / 12377046, houdende intrekking van het Instellingsbesluit kennisgroepen en commissies LNV

De Minister van Economische Zaken,

Besluit:

ARTIKEL I

Het Instellingsbesluit kennisgroepen en commissies LNV wordt ingetrokken.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2013.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

‘s-Gravenhage, 12 december 2012

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

TOELICHTING

In het Instellingsbesluit kennisgroepen en commissies LNV van 8 juli 2008 zijn een aantal adviescommissies ingesteld voor de toenmalige Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Dit besluit is steeds geactualiseerd; er zijn nieuwe commissies toegevoegd en bestaande commissies zijn komen te vervallen.

Twee commissies uit dit besluit zijn opgehouden te bestaan: de Kenniskring weidevogellandschap (de benoemingen zijn op 1 augustus 2011 beëindigd) en het Innovatienetwerk (deze adviescommissie is omgevormd tot een Stichting per 1 december 2012). De drie commissies die overblijven, zijn de Regiekamer van het Programma ‘Naar een rijke Waddenzee’, de Programmaraad Kasteel Groeneveld en de Beheeradviescommissie Oostvaardersplassen. Voor deze commissies worden aparte instellingsbesluiten gemaakt. Dit sluit aan bij de wijze waarop andere adviescommissies door de Minister van Economische Zaken ingesteld worden. Het Instellingsbesluit kennisgroepen en commissies LNV kan daarom worden ingetrokken.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

Naar boven