Vaststelling bestemmingsplan ‘Eastwâld 27,28 in Driezum’

Burgemeester en wethouders van Dantumadiel maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 24 januari 2012 het bestemmingsplan ‘Eastwâld 27,28 in Driezum’ heeft vastgesteld. Via dit bestemmingsplan bestaat het voornemen mee te werken aan aanpassing van de bouwpercelen Eastwâld 27 en 28 in Driezum.

Het besluit van de gemeenteraad, het vastgestelde bestemmingsplan en eventueel aanvullende stukken liggen vanaf donderdag 9 februari 2012 gedurende een periode van zes weken tot en met woensdag 21 maart 2012 voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Hynsteblom 4 in Damwâld. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 9:00–12:00 uur en woensdagmiddag van 14:00–17:00 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ook in te zien via de gemeentelijke website www.dantumadiel.eu en op www.ruimtelijkeplannen.nl (http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1891. bpBUEastwald27en28-0401)

Het bestemmingsplan is voorbereid met toepassing van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Op basis van deze wet kunnen belanghebbenden die aan kunnen tonen redelijkerwijze niet in staat te zijn geweest zich tijdig tot de gemeenteraad te wenden met een zienswijze binnen zes weken na de dag van terinzagelegging een gedagtekend, ondertekend en gemotiveerd beroepschrift tegen het vaststellingsbesluit indienen.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij degene die beroep instelt tevens een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Damwâld, 8 februari 2012

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel, A. Aalberts, burgemeester.

B. Schat, secretaris.

Naar boven