Logo Gennep
Ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein De Grens 2012’, Gennep

Ontwerpbestemmingsplan

De gemeente Gennep heeft een ontwerpbestemmingsplan opgesteld voor bedrijventerrein De Grens. Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein De Grens 2012’ ligt ten zuidoosten van de kern Heijen, direct ten oosten van de Provinciale weg N271 en even ten zuiden van de aansluiting Gennep op de Rijksweg A77 richting Duitsland.

Omdat het geldende bestemmingsplan voor dit bedrijventerrein meer dan 10 jaar oud is, is er een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Daarnaast geldt dat in het kader van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) wordt voorgeschreven dat bestemmingsplannen niet ouder mogen zijn dan 10 jaar. Het resultaat moet zijn dat de gemeente op een zo kort mogelijke termijn beschikt over een overzichtelijk aantal onherroepelijke bestemmingsplannen welke het grondgebied van de gemeente Gennep beslaan en die in een continue proces blijven voldoen aan de wettelijke planregels.

Het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein De Grens 2012’ is een conserverend bestemmingsplan, dus niet gericht op nieuwe ontwikkelingen. Op basis van de actuele regels op het gebied van Ruimtelijke ordening en het meest recente beleid van de gemeente Gennep, zijn enkele bouw- en gebruiksmogelijkheden verruimd.

Inzage en zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein De Grens 2012’ met bijbehorende stukken ligt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 20 december 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Tijdens openingstijden bij het Omgevingsloket in het gemeentekantoor van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur). Voor inzage van het plan buiten openingstijden kan een afspraak gemaakt worden op telefoonnummer 0485-494141.

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken raadpleegbaar en beschikbaar op de volgende wijzen:

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://ro-online.robeheer.nl/0907/

Gedurende de periode van terinzagelegging (tot en met woensdag 30 januari 2013) kan eenieder een zienwijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan de gemeenteraad van Gennep, t.a.v. Burgemeester en Wethouders, Postbus 9003, 6590 HD Gennep, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein De Grens 2012’. Het is ook mogelijk om mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken op telefoonnummer 0485-494141. Het is niet mogelijk om via elektronische weg (e-mail) een zienswijze in te dienen.

Naar boven