Logo Zevenaar
Vaststellen bestemmingsplan ‘Uitmeentsestraat West: De Groene Toekomst’, gemeente Zevenaar

Wet Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zevenaar maken bekend dat de gemeenteraad met toepassing van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan ‘Uitmeentsestraat West: De Groene Toekomst’ ongewijzigd heeft vastgesteld en heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen. Met dit plan wordt beoogd een hoogwaardig lokaal bedrijventerrein te realiseren. Daarnaast worden er recreatief/toeristische activiteiten ontplooid in het plangebied.

Inzage

Het vaststellingsbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt met ingang van 13 december 2012 gedurende zes weken ter inzage bij het Loket Vergunningen in het BATgebouw aan de Kerkstraat 27 in Zevenaar. De stukken kunnen daar tijdens openingstijden door iedereen worden ingezien. De documenten zijn ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden zijn raadpleegbaar via http://ro-online.robeheer.nl/0299/manifest.html en het identificatienummer is: NL.IMRO.0299.BP05UITMWEST-VA01.

Beroep

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Hierdoor kan gedurende de inzagetermijn alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid is geweest om tijdens de inzagetermijn een zienswijze in te dienen. Dat kan door een gemotiveerd en ondertekend beroepschrift te sturen naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Het beroepschrift moet binnen zes weken zijn ingediend. Daarmee wordt voorkomen dat het beroepschrift niet in behandeling kan worden nemen. De termijn begint de dag na terinzagelegging van dit besluit.

In werking treden bestemmingsplan

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Instellen van beroep leidt niet automatisch tot uitstel van deze inwerkingtreding. Daartoe dient tevens binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak te worden ingediend. De werking van het besluit van de gemeenteraad wordt dan in ieder geval opgeschort tot de beslissing van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op dat verzoek. De Raad van State stuurt u bericht over het griffierecht dat u moet betalen voor het behandelen van uw beroepschrift en uw verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening.

Zevenaar, 5 december 2012

Naar boven