Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied-Oost 2006, 1e partiële herziening’

Het college van de gemeente Hardinxveld-Giessendam maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 26 januari 2012 het bestemmingsplan ‘Buitengebied-Oost 2006, 1e partiële herziening’ heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpplan gewijzigd vastgesteld. Twee ontvangen zienswijzen zijn aanleiding geweest om het bestemmingsplan aan te passen. De belangrijkste aanpassingen hebben betrekking op:

  • Het op de plankaart aangeven van de onderhoudsstrook van een rioolpersleiding van het Waterschap Rivierenland en het regelen van de rangorde van dubbelbestemmingen – waaronder die van de rioolpersleiding – in de planregels;

  • Het op de plankaart aangeven van een hoofdwatertransportleiding van waterbedrijf Oasen en het opnemen van een dubbelbestemming ‘Leiding – Water’ in de planregels.

De wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht zijn vermeld in het raadsbesluit en tevens gemotiveerd in de Zienswijzennota als onderdeel van het bestemmingsplan.

Vastgesteld bestemmingsplan ter inzage tot en met 28 maart 2012

Het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 16 februari 2012 tot en met woensdag 28 maart 2012 bij de receptie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam, voor eenieder ter inzage. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Op grond van artikel 8.1.2 van het Besluit ruimtelijke ordening is het bestemmingsplan ‘Buitengebied-Oost 2006, 1e partiële herziening’ niet digitaal toegankelijk via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het vastgestelde bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit zijn wel digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.hardinxveld-giessendam.nl in de rubriek Bestuur en Beleid, onder het kopje Bestemmingsplannen.

Beroepsmogelijkheid

Tegen het vaststellingsbesluit kan gedurende de ter inzagetermijn beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffiegeld verschuldigd.

Naar boven