Logo Schouwen-Duiveland
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Camping De Fazant Ellemeet, Schouwen-Duiveland

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het op 29 november 2012 vastgestelde bestemmingsplan Camping De Fazant Ellemeet met identificatienummer NL.IMRO.1676.00050BPGhp-vast van maandag 17 december 2012 tot en met maandag 28 januari 2013 ter inzage ligt. U kunt het digitale bestemmingsplan raadplegen via www.schouwen-duiveland.nl. Ook ligt het in deze periode in de hal van het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee. Op werkdagen is de leesruimte geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u het bestemmingsplan daar ook inzien op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Plangebied

Camping De Fazant aan de Weelweg 12 A te Ellemeet wordt uitgebreid van 31 naar 89 standplaatsen. Om de ontwikkeling mogelijk te maken worden de feitelijke en juridische mogelijkheden van campingstandplaatsen bij Camping ’t Lantaarntje (tussen Schelpweg 19 en 21) en bij het perceel Schelpweg 29 verwijderd. De gewenste uitbreiding is gelegen op een bestemming ‘agrarisch’ waardoor het verzoek niet past binnen de huidige agrarische bestemming. Het nieuwe bestemmingsplan maakt dit wel mogelijk.

Motivering

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 23 juli 2012 tot en met 3 september 2012 ter inzage gelegen. Hiertegen zijn vijf zienswijzen ingebracht. Bij het bestemmingsplan ligt tevens het raadsvoorstel en het raadsbesluit ter inzage. Hierin zijn de ingebrachte zienswijzen behandeld en wordt het besluit gemotiveerd.

Gewijzigde vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht:

  • Er is een gewijzigd inrichtingsplan opgenomen welke als bijlage aan de regels en toelichting is gekoppeld. De inhoudelijke wijzigingen hierin zijn:

  • De windsingel achter de woning Schelpweg 19 Ellemeet wordt ingekort tot aan de denkbeeldige doorgetrokken lijn van de perceelgrens tussen de huidige camping ’t Lantaarntje en het perceel van de woning Schelpweg 19;

  • De geplande bomenweide ten zuiden van de woning Schelpweg 21 Ellemeet wordt omgezet naar een dierenweide.

Reageren

Van 18 december 2012 tot en met 28 januari 2013 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door iedere belanghebbende

  • die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. U kunt ook langs digitale weg het beroepschrift indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor de precieze voorwaarden verwijzen wij u naar de genoemde site.

Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van deze afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt naar verwachting op grond van artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking op 29 januari 2013.

Zierikzee, 14 december 2012

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

Naar boven