Logo Oostzaan
Omgevingsvergunning Wakerstraat 7, Gemeente Oostzaan

Wakerstraat 7 Oostzaan (kadastraal bekend als sectie F, nummer 1047 gedeeltelijk gemeente Oostzaan):

  • Omgevingsvergunning;

  • Verklaring van geen bedenkingen;

  • Besluit hogere waarde Wet geluidhinder.

Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat:

  • Overeenkomstig de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (artikel 2.12, lid 1 sub a, onder 3) de omgevingsvergunning met de idn: NL.IMRO.0431.OP2012002005-0401 is verleend en de verklaring van geen bedenkingen (vvgb) door de gemeenteraad is afgegeven.

  • Overeenkomstig de Wet geluidhinder het besluit hogere waarde is vastgesteld.

Toelichting omgevingsvergunning en de verklaring van geen bedenkingen

De omgevingsvergunning en de verklaring van geen bedenkingen betreffen het perceel Wakerstraat 7 en voorzien in de ontwikkeling van 20 appartementen verdeeld over twee gebouwen en 5 aaneengeschakelde grondgebonden woningen. De omgevingsvergunning heeft betrekking op de activiteiten het bouwen van een bouwwerk en het gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan.

Ten opzichte van het ontwerp kent de omgevingsvergunning en de verklaring van geen bedenkingen een aantal wijzigingen in de ruimtelijke onderbouwing, zonnestudie en situatieschets. Kortshalve kan hiervoor verwezen worden naar de door de raad vastgestelde nota van zienswijzen.

Toelichting besluit hogere waarden

Het besluit hogere waarde stelt een hogere waarden vast in het kader van de Wet geluidhinder van 49 db op de voorgevel van één grondgebonden woning en één appartement van de 25 nieuw te bouwen woningen aan de Wakerstraat 7.

Inzage

De omgevingsvergunning, de verklaring van geen bedenkingen (vvgb) en het besluit hogere waarde met bijbehorende stukken kunnen met ingang van 13 december 2012 tot 24 januari 2013 gedurende een periode van 6 weken worden ingezien in het gemeentehuis van Oostzaan aan de Kerkbuurt 4 te Oostzaan en op de website http://gemeente.oostzaan.nl/stukken_ter_inzage. Ook is de omgevingsvergunning digitaal raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0431.OP2012002005-0401

Beroep

Tegen de omgevingsvergunning en de verklaring van geen bedenkingen kan binnen 6 weken na de dag van bekendmaking beroep worden ingesteld bij de rechtbank Haarlem, sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem door:

  • Een ieder die zienswijzen naar voren hebben gebracht over de ontwerpbesluiten;

  • Een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij het verlenen van de omgevingsvergunning en de verklaring van geen bedenkingen ten opzichte van de ontwerpbesluiten zijn aangebracht;

  • Een ieder die redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen naar voren hebben gebracht over de ontwerpbesluiten.

Tegen het besluit hogere waarden kan binnen 6 weken na de dag van bekendmaking beroep worden ingesteld bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • Belanghebbenden die zienswijzen naar voren hebben gebracht over de ontwerpbesluit;

  • Belanghebbenden die redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerpbesluit.

Tegelijk of na het indienen van een beroepschrift kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij:

  • De voorzieningenrechter van de rechtbank Haarlem voor de omgevingsvergunning en de verklaring van geen bedenkingen

  • De voorzieningenrechter van de Raad van State voor het besluit hogere waarde.

Naar boven