Kennisgeving Tracébesluit A2 ’s-Hertogenbosch – Eindhoven, Rijkswaterstaat

Krachtens artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de permanente besluiten voor de uitvoering van een Tracébesluit.

De Minister van Infrastructuur en Milieu geeft daarom kennis van het feit dat de volgende besluiten zijn genomen.

Welke besluiten zijn genomen en liggen ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit A2 ’s-Hertogenbosch - Eindhoven is voor één van de reeds verleende vergunningen van cluster ZSM19-005, voor de bouw en sloop van geluidsschermen S5 en S6 en grondkerende constructies in de gemeente Best, een aanvraag tot wijziging ingediend. Daarnaast is een nieuwe vergunning aangevraagd. Beide vergunningen zijn ondergebracht in cluster ZSM19-008.

Daarvoor zijn de volgende besluiten genomen:

Cluster ZSM19-008

  • wijziging van de omgevingsvergunning met kenmerk WABO_VERG-11-01073 d.d. 5 januari 2012 voor het ophogen van de schermen S5 en S6 met 1 meter (van 4 naar 5 meter);

  • vergunning voor het aanbrengen van een geluidsscherm in het verlengde van scherm S6 met 210 meter.

Het vorenstaande overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, Tracéwet juncto paragraaf 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht:

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

De besluiten liggen met ingang van dinsdag 18 december 2012 ter inzage bij:

  • het gemeentehuis van de gemeente Best, Gemeentewinkel, Raadhuisplein 1, Best;

  • het kantoor van Rijkswaterstaat Noord-Brabant, Zuidwal 58, ’s-Hertogenbosch.

Hoe kunnen belanghebbenden beroep indienen?

Van 19 december 2012 tot en met 29 januari 2013 staat voor belanghebbenden beroep open tegen het besluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het instellen van beroep geschiedt door indiening van een ondertekend beroepschrift dat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep bevat.

Daarnaast dient u in het beroepschrift aan te geven tegen welk specifiek besluit beroep wordt ingesteld, aan wie het besluit is gericht en op welke datum het besluit is genomen. Het beroepschrift moet, in tweevoud, worden gericht aan de Afdelingbestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat alle beroepsgronden binnen de beroepstermijn bekend moeten zijn. Het is niet toegestaan buiten de termijn nog (aanvullende) beroepsgronden aan te voeren.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd. Voor het indienen van beroep en/of een verzoek om een voorlopige voorziening is een griffiegeld verschuldigd van € 156,- voor natuurlijke personen en € 310,- voor rechtspersonen.

Meer informatie?

Gemeente Best, Menzo Boon of Ben van der Vleuten, telefoon 0499 - 36 09 11.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling Bestuurlijk-Juridische Zaken en Vastgoed, T.L.B. du Chatinier

Naar boven