Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 10 december 2012, WBJA/2012-0000051343, tot wijziging Regeling klokuren 2010 in verband met wijzigingen naar aanleiding van motie van voormalige Eerste Kamerlid Jurgens c.s.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 1:4, derde lid, van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten;

Besluit:

ARTIKEL I

De artikelen 1 tot en met 3 van de Regeling klokuren 2010 vervallen onder vernummering van de artikelen 4 tot en met 6 tot de artikelen 1 tot en met 3.

ARTIKEL II

De Regeling afwijkende regels omtrent de uitbetaling van de vakantie-uitkering op grond van de WAO en de Wet WIA wordt ingetrokken.

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking op het tijdstip waarop de wet van 27 september 2012 tot wijziging van een aantal wetten op het terrein van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid teneinde deze in overeenstemming te brengen met de motie van het voormalige Eerstekamerlid Jurgens c.s. in werking treedt.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 10 december 2012

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher.

TOELICHTING

Artikel I

Artikel 2 van de Regeling klokuren 2010 vervalt omdat de inhoud van dit artikel met het Besluit tot het aanbrengen van technische wijzigingen in een aantal algemene maatregelen van bestuur in verband met de motie van het voormalige Eerste Kamerlid Jurgens c.s. en enige andere wijzigingen is overgeheveld naar artikel 1, onderdeel b, van het Besluit uitbreiding kring studerenden Wet Wajong.

Na het vervallen van artikel 2 van de Regeling klokuren 2010 verliest artikel 1 zijn betekenis en kan vervallen.

Artikel 3 komt ook te vervallen omdat de wijziging in dit artikel al is bewerkstelligt.

Artikel II

De Regeling afwijkende regels omtrent de uitbetaling van de vakantie-uitkering op grond van de WAO en de Wet WIA wordt ingetrokken omdat de inhoud van de die regeling is overgeheveld naar de artikelen 59b, zesde en zevende lid, van de Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering en 68, vijfde lid, van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen. De overheveling is gebeurd met de Wet tot wijziging van een aantal wetten op het terrein van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid teneinde deze in overeenstemming te brengen met de motie van het voormalige Eerstekamerlid Jurgens c.s.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher.

Naar boven