Bekendmaking instelling dynamische maximumsnelheid op de A20, van de aansluiting Crooswijk tot de Giessenbrug te Rotterdam, Rijkswaterstaat

De minister van Infrastructuur en Milieu maakt bekend het verkeersbesluit te hebben getekend voor de instelling van een dynamische maximumsnelheid op de A20 in de rijrichting naar Hoek van Holland, van de aansluiting Crooswijk (15) tot de Giessenbrug (tussen de aansluitingen 13 en 12), in de gemeente Rotterdam.

Dit besluit is gebaseerd op een proef met een wisselende maximumsnelheid van 80 en 100 km/h die sinds juni 2011 op het traject is gehouden.

Wanneer geldt welke snelheid?

Van maandag tot en met vrijdag, tussen 06.00 uur en 10.00 uur en tussen 15.00 uur en 19.00 uur, is de maximumsnelheid wisselend 80 km/h of, bij grote verkeersdrukte, 100 km/h. Buiten deze spitsperioden en op zaterdag en zondag geldt een maximumsnelheid van 80 km/h. Dit nieuwe snelheidsregime gaat in op maandag 17 december 2012.

Waar kunt u het besluit inzien?

Het besluit met de daarop betrekking hebbende stukken kan tijdens kantoortijden worden ingezien bij Rijkswaterstaat Zuid-Holland, Boompjes 200, 3011 XD te Rotterdam. Het besluit met de daarop betrekking hebbende stukken is tevens te downloaden op de site van het Centrum Publieksparticipatie: www.centrumpp.nl.

Hoe kunt u bezwaar maken?

Belanghebbenden kunnen tot en met 25 januari 2013 schriftelijk bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de minister van Infrastructuur en Milieu, p/a de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Zuid-Holland, t.a.v. de afdeling BBV, Postbus 556, 3000 AN te Rotterdam.

Het ondertekende bezwaarschrift moet ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • de gronden van het bezwaar (motivering).

Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Hangende een bezwaar kan, bij een spoedeisend belang, een schriftelijk verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in uw regio. Hiermee kan de voorzieningenrechter, op grond van een onderbouwd verzoek, om een schorsing van de werking van het besluit worden verzocht. Aan het indienen van een verzoekschrift zijn kosten verbonden.

Nadere informatie

Voor inlichtingen over de bezwaarschriftprocedure kan contact worden opgenomen met Rijkswaterstaat Zuid-Holland, telefoon 010 402 64 85. Voor overige vragen kan worden gebeld met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 8002 (gratis).

Naar boven