Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 7 december 2012, AV/SDA/2012/17373, tot herziening van de bedragen, genoemd in de artikelen 1d en 1i van het Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen voor het jaar 2013

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 8, derde lid, van de Wet arbeid vreemdelingen en de artikelen 1d, derde lid, en 1i, tweede lid, van het Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen;

Besluit:

Artikel 1. Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen

  • 1. Het minimum bruto inkomen per jaar, genoemd in artikel 1d, eerste lid, onderdeel a, van het Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen, wordt voor 2013 vastgesteld:

    • a. indien de kennismigrant de leeftijd van dertig jaar niet heeft bereikt op € 38.141,-;

    • b. indien de kennismigrant dertig jaar of ouder is op € 52.010,-;

    • c. indien de kennismigrant binnen een jaar voorafgaand aan de tewerkstelling een geaccrediteerde opleiding aan een hoger onderwijsinstelling in Nederland heeft afgerond op € 27.336,-.

  • 2. Het minimum bruto inkomen voor de vreemdeling die houder is van een door de Minister van Justitie afgegeven Europese blauwe kaart, dan wel van een geldige machtiging, als bedoeld in artikel 1i, eerste lid, van het Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen, wordt vastgesteld op € 60.952,-.

Artikel 2. Delegatie- en uitvoeringsbesluit Wet arbeid vreemdelingen

Paragraaf 19 van de Uitvoeringsregels Wet arbeid vreemdelingen behorende bij het Delegatie- en uitvoeringsbesluit Wet arbeid vreemdelingen wordt als volgt gewijzigd:

A

In onderdeel a wordt ‘met een bruto-jaarsalaris van € 51.239,- of meer’ vervangen door: met een bruto-jaarsalaris dat tenminste gelijk is aan dat van de kennismigrant van dertig jaar of ouder, genoemd in artikel 1d, eerste lid, onderdeel a, onder 1°, van het Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen.

B

Onderdeel f komt te luiden:

f. Inkomenscriterium kennismigranten

Het inkomenscriterium dat geldt om in aanmerking te komen voor de kennismigrantenregeling wordt vastgesteld in artikel 1d, eerste lid, van het Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen.

Op grond van artikel 1d, derde lid, van het Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen herziet de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de inkomenscriteria die gelden om voor de kennismigrantenregeling in aanmerking te komen telkens per 1 januari op basis van het indexcijfer van de CAO-lonen, zoals gepubliceerd door het CBS, over het aan dat jaar voorafgaande tijdvak van oktober tot oktober.

Artikel 3.

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2013.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 7 december 2012

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher.

TOELICHTING

Elk jaar worden de minimum salariscriteria, genoemd in artikel 1d, eerste lid, onderdeel a, van het Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen, om als kennismigrant in Nederland tewerkgesteld te kunnen worden, jaarlijks herzien door de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze herziening vindt plaats aan de hand van het indexcijfer van de CAO-lonen over het aan dat jaar voorafgaande tijdvak van oktober tot oktober, op grond van het derde lid van artikel 1d van het Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen en onderdeel f van Paragraaf 19 van de Uitvoeringsregels Wet arbeid vreemdelingen behorende bij het Delegatie- en uitvoeringsbesluit Wet arbeid vreemdelingen.

De bevoegdheid van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om het minimum salaris voor vreemdelingen die houder zijn van een Europese blauwe kaart dan wel een geldige machtiging tot voorlopig verblijf als bedoeld in artikel 1i, eerste lid, van het Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen, te herzien is neergelegd in het tweede lid van dat artikel.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher.

Naar boven