Besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 7 december 2012, nr. KO/B/2012/1744, tot wijziging van de Beleidsregel gelijkstelling beroepsopleiding gastouders

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht en de artikelen 10, derde lid, 10a, derde lid, en 10b, derde lid, van de Regeling Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen;

Besluit:

ARTIKEL I

De Beleidsregel gelijkstelling beroepsopleiding gastouders wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1, onderdeel c, wordt ‘de in artikel 2, onder a, van het Besluit deskundigheidseisen gastouders kinderopvang opgenomen eis’ vervangen door: de in artikel 13, eerste lid, onderdeel a, van het Besluit kwaliteit kinderopvang en peuterspeelzalen opgenomen eis.

B

In artikel 2 wordt ‘de in artikel 2, onder a, van het Besluit deskundigheidseisen gastouders kinderopvang opgenomen eis’ vervangen door: de in artikel 13, eerste lid, onderdeel a, van het Besluit kwaliteit kinderopvang en peuterspeelzalen opgenomen eis.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2013 en werkt terug tot en met 6 juni 2012.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 7 december 2012

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher.

TOELICHTING

De wijzigingen van deze beleidsregel houden verband met de intrekking van het Besluit deskundigheidseisen gastouders kinderopvang. Omdat het Besluit deskundigheidseisen gastouders kinderopvang al met ingang van 6 juni 2012 was ingetrokken en de betreffende bepalingen met ingang van diezelfde datum zijn opgenomen in het Besluit kwaliteit kinderopvang en peuterspeelzalen, had de verwijzing naar de betreffende bepaling van het Besluit kwaliteit kinderopvang en peuterspeelzalen per diezelfde datum gewijzigd moeten worden. Hierin is nu alsnog voorzien.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher.

Naar boven