Logo Katwijk
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Katwijk Midden, Katwijk

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Katwijk Midden van de gemeente Katwijk, met identificatiecode NL.IMRO.0537.bpKATkatwijkmidden-va01, ligt met ingang van 17 december 2012 tot en met 25 januari 2013 ter inzage.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan betreft Katwijk Midden in Katwijk. Het gebied worden aan de noordzijde begrensd door het Uitwateringskanaal en aan de zuidzijde door de Cantineweg. Het bestemmingsplan is een herziening van de bestemmingsplannen Cleijn Duin/Witte Hek, Koestal/Overduin en Zanderij/Westerbaan. In het bestemmingsplan zijn vooral bestaande regelingen overgenomen, maar ook enkele wijzigingen doorgevoerd zoals een dubbelbestemming voor archeologische waarden, een beschermingszone voor de gasleiding e.d.

Gewijzigde vaststelling

Naast diverse ambtelijke correcties is een aantal wijzigingen naar aanleiding van de zienswijzen doorgevoerd. Bijvoorbeeld:

  • er is een wijzigingsbevoegdheid voor uitbreiding van de Triomfatorkerk opgenomen

  • het bouwvlak van het politiebureau aan de Piet Heinstraat licht vergroot om een klimaatgevel mogelijk te maken;

  • bouwvlakken van de woningen aan de Prinses Irenelaan zij aan de achterzijde van de woningen met 2 meter verdiept;

  • het bouwvlak ter plaatse van de woningen aan de Prins Hendriklaan 20 tot en met 23 is teruggebracht op het vorige bouwvlak;

  • op de woonhuizen aan de J.W. Frisodreef 148 en Koningin Julianalaan 4 is de aanduiding maatschappelijk toegevoegd;

  • de regels voor de beschermingszone van de gasleiding zijn aangepast.

Ter inzage

Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd op: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0537.bpKATkatwijkmidden-va01

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen op: http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/NL.IMRO.0537.bpKATkatwijkmidden-va01

Het bestemmingsplan ligt ook ter inzage op het gemeentehuis te Katwijk.

Beroep

Tegen het besluit van de raad kan gedurende 6 weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar hebben gemaakt.

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar te hebben gemaakt.

  • Tegen de aangebrachte wijzigingen kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van spoedeisend belang kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Digitaal indienen is ook mogelijk.

Naar boven