Logo Katwijk
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Haven, fase 2 (zuid), Katwijk en besluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder, Katwijk

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Haven, fase 2 (zuid) van de gemeente Katwijk, met identificatiecode NL.IMRO.0537.bpKAThavenfase2z-va01 en het besluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder, liggen met ingang van 15 december 2012 tot en met 25 januari 2013 ter inzage.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan betreft het voormalige bedrijventerrein ten zuiden van het Prins Hendrikkanaal in Katwijk. Het gebied wordt aan de noordzijde begrensd door het Prins Hendrikkanaal. Het plangebied wordt aan de zuidzijde door de J. van der Vegtstraat begrensd en aan de westzijde door de Hans van der Hoevenstraat. Aan de oostzijde is de grens de Mr. E.N. Rahusenstraat en ter hoogte van het Prins Hendrikkanaal is dit de Industrieweg. Het bestemmingsplan is een herziening van het bestemmingsplan "Prins Hendrikkanaal e.o., herziening Fase 2".

Het plan ‘Haven, fase 2 (zuid)’ is opgesteld om de bouw van woningen mogelijk te maken die beter aansluiten bij de markt en maakt tevens de bouw van een woonzorgcomplex mogelijk.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld met inachtneming van de wijzigingen zoals omschreven in het raadsvoorstel en de “Nota zienswijzen en wijzigingen bestemmingsplan Haven, fase 2 (zuid)”. De volgende wijzigingen zijn onder andere aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • tekstuele wijzigingen in de toelichting naar aanleiding van zienswijzen

  • tekstuele wijzigingen in de toelichting n.a.v. nieuw vastgesteld beleid

  • wijzigingen in de verbeelding n.a.v. wijzigingen in de stedenbouwkundige onderlegger.

Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Er is op 26 oktober 2011 een aan burgemeester en wethouders verzoek ontvangen tot vaststelling van hogere grenswaarden voor het geluid op de gevels van de nieuw te bouwen woningen. Tegen de op dat verzoek genomen ontwerpbeschikking van 31 oktober 2011 is een zienswijze ingebracht. Die zienswijze heeft niet geleid tot aanpassing van dat ontwerp. Daarna hebben burgemeester en wethouders het besluit vastgesteld.

Ter inzage

Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd op: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0537bpKAThavenfase2z-va01.

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen op: http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/NL.IMRO.0537.bpKAThavenfase2z-va01

Het bestemmingsplan en het besluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ook ter inzage op het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 te Katwijk.

Beroep

Tegen het besluit van de raad dan wel tegen het besluit van burgemeester en wethouders kan gedurende 15 december 2012 tot en met 25 januari 2013 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad dan wel tegen de ontwerpbeschikking hogere grenswaarden kenbaar hebben gemaakt.

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad dan wel tegen de ontwerpbeschikking hogere grenswaarden kenbaar te hebben gemaakt.

  • Tegen de aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van spoedeisend belang kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Digitaal indienen is ook mogelijk.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (artikel 1.1 Chw jo. Artikel 3.1 Bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Naar boven