Logo Sliedrecht
Ontwerpbestemmingsplan Stationsgebied, Sliedrecht

Ontwerpbestemmingsplan Stationsgebied (bekendmaking in balk)

Ter inzage

Vanaf 14 december 2012 ligt het ontwerp bestemmingsplan Stationsgebied ter inzage. Gedurende zes weken kan een ieder het plan inzien in het gemeentekantoor, Industrieweg 11. U kunt het ontwerp bestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl via het tabblad ‘Bestemmingsplannen’. Het ontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende bijlagen zijn ook te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projecten -> Ruimtelijke Plannen.

Plangebied

De begrenzing van het nieuwe bestemmingsplan ‘Stationsgebied’ is nagenoeg gelijk aan het oude bestemmingsplan Stationsgebied. Het plangebied wordt begrensd door de Betuwelijn in het noorden en de snelweg A15 in het zuiden. In het westen vormen de woningen aan de Stationsweg de grens en in het oosten het parkeerterrein van De Lockhorst.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Stationsgebied is conserverend van karakter. Dit betekent dat de bestaande bouw- en gebruiksrechten op grond van het huidige bestemmingsplan ongewijzigd zijn overgenomen. In het bestemmingsplan zijn de kantoren en bedrijven in Stationspark I en II, De Lockhorst met omringende gronden en een aantal woningen aan de Stationsweg gelegen.

Aan Stationspark I is de bestemming ‘Gemengd II’ gegeven. Binnen deze bestemming is (evenals in het huidige bestemmingsplan) kantoren en lichte bedrijvigheid toegestaan. Stationspark II is uitsluitend bedoeld voor het vestigen van kantoren. Daarom is aan dit gebied de enkelbestemming ‘Kantoor’ gegeven, eveneens conform het nu geldende bestemmingsplan. Aan De Lockhorst en de omringende gronden is een gemengde doeleinden bestemming gegeven, omdat er meerdere activiteiten op deze locatie worden uitgeoefend. Binnen deze bestemming zijn sport- en recreatieve voorzieningen (waaronder het zwembad), zelfstandige horeca en sociaal-culturele voorzieningen toegestaan. Het parkeerterrein ten oosten van De Lockhorst is aangewezen als evenemententerrein, waar maximaal zes maal per jaar grootschalige evenementen mogen plaatsvinden.

Voor de bestemming van de woningen aan de Stationsweg is aangesloten bij het bestemmingsplan ‘Woongebied’ dat geldt voor het merendeel van de woningen in Sliedrecht.

Mogelijkheid zienswijzen

Tijdens de periode waarin het plan ter inzage ligt kunt u op de website van de gemeente digitaal een zienswijze indienen op het ontwerp bestemmingsplan. Uw zienswijze kunt u ook schriftelijk kenbaar maken aan de gemeenteraad, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht.

Nadere informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling ROBM, telefoon (0184) 495 956.

Naar boven