Logo Sliedrecht
Ontwerp Structuurvisie Sliedrecht 2020, Sliedrecht

Kennisgeving

Op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van de gemeente Sliedrecht bekend dat zij een nieuwe structuurvisie voorbereiden.

De nieuwe Structuurvisie Sliedrecht 2020 wordt op basis van artikel 2.1 Wet ruimtelijke ordening voorbereid, opgesteld en vastgesteld. Om bestuurlijke en budgettaire redenen is gekozen voor een actualisering van de bestaande structuurvisie 'De wèreld tusse Wengerde en 't waoter' op basis van bestaande beleidsdocumenten en inzichten. Deze ‘technische’ operatie heeft geresulteerd in de Ontwerp Structuurvisie Sliedrecht 2020. De gemeenteraad van de gemeente Sliedrecht heeft op 13 november 2012 besloten het ontwerp vrij te geven voor inspraak en vooroverleg.

Ter inzage

De Ontwerp Structuurvisie Sliedrecht 2020 ligt, samen met deze kennisgeving, vanaf vrijdag 14 december 2012 zes weken ter inzage. U kunt u het plan op verschillende wijzen inzien:

  • Op www.ruimtelijkeplannen.nl via het tabblad ‘Structuurvisies’.

  • Op de website van de gemeente Sliedrecht via: Beleid en regelgeving -> Ruimtelijke Ordening, Bouwen en Milieu -> Structuurvisie.

  • In het gemeentekantoor, Industrieweg 11.

De structuurvisie is digitaal opgebouwd, zodat u eenvoudig uw weg door de verschillende onderwerpen kunt vinden. De onderwerpen zijn digitaal te vinden via de beleidsmatrix, het kaartbeeld en de rapportage. Deze digitale opzet betekent ook dat na ' dubbelklik' op kaartmateriaal, in een apart scherm de betreffende kaart in groter formaat geopend wordt met legenda.

Toelichting

In februari 2006 is de bestaande Structuurvisie 'De wèreld tusse Wengerde en 't waoter' vastgesteld. De hoofdlijnen hiervan worden nog steeds onderschreven. Na ruim 6 jaar vinden wij het echter van belang de balans op te maken en de structuurvisie waar nodig op basis van bestaande beleidsdocumenten en inzichten te actualiseren en specifiek aan te vullen voor de komende periode. In deze structuurvisie worden de hoofdkeuzes uit 'De wèreld tusse Wengerde en 't woater' toegespitst op de huidige situatie en trends voor de toekomst. Waar dat aan de orde is, worden bij de uitwerking daarvan nieuwe projecten benoemd. De structuurvisiekaart geeft op hoofdlijnen de toekomstige ruimtelijke ontwikkelingsrichting weer voor de gemeente Sliedrecht, zoals beschreven in de diverse themahoofdstukken. Daarnaast omvat de structuurvisie een uitvoeringsparagraaf, waarin we onze beleidskeuzen rondom de gewenste in te zetten instrumenten op het gebied van kostenverhaal hebben verankerd.

Mogelijkheid zienswijzen

Tijdens de periode waarin de structuurvisie ter inzage ligt kunt u een zienswijze indienen bij de gemeenteraad, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht. Wilt u een mondelinge zienswijze geven, dan dient u dit uitdrukkelijk te verzoeken bij de Afdeling ROBM.

Nadere informatie

Voor meer informatie over de Ontwerp Structuurvisie Sliedrecht 2020 kunt u telefonisch contact opnemen met de heer W. Labee van Afdeling Ruimtelijke Ordening, Bouwen en Milieu, tel. (0184) 495 918. E-mailen kan naar w.labee@sliedrecht.nl

Naar boven