Logo Boxtel
Ontwerpbestemmingsplan ‘Aanpassing aardgastransportleiding in Boxtel’ (tracé Esschebaan-Kapelweg), Boxtel

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken bekend dat met ingang van vrijdag 14 december 2012 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Aanpassing aardgastransportleiding in Boxtel’ (planID NL.IMRO.0757.BP01gasleidingl-otw1) ter inzage ligt. Dat betekent dat u het ontwerpbestemmingsplan kunt inzien tot en met donderdag 24 januari 2013. Deze bekendmaking vindt plaats op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Aanleiding en inhoud

De N.V. Nederlandse Gasunie is voornemens om een deel van de aardgastransportleiding door Boxtel te vervangen. Het tracé van de nieuwe leiding is gewijzigd ten opzichte van het bestaande tracé. Het nieuwe tracé loopt vanaf de Esschebaan in een schuine lijn richting spoorlijn. Ten noorden van de spoorlijn loopt het tracé vervolgens in westelijke richting tot de aansluiting ter plaatse van de Kapelweg op een bestaand tracé.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Aanpassing aardgastransportleiding in Boxtel’ biedt een planologische -juridische regeling voor de aanleg van de nieuwe leiding. Ter plaatse van het tracé wordt een dubbelbestemming ‘Leiding - Gas’ gelegd.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl onder planID-nummer NL.IMRO.0757.BP01gasleidingl-otw1.

Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien in de leeshoek van het gemeentehuis en in de bibliotheek aan de Burgakker. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag tevens van 17.00 tot 19.30 uur.

Zienswijzen

Tot en met donderdag 24 januari 2013 kan iedereen zienswijzen indienen tegen dit ontwerpbestemmingsplan. Uw schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van de gemeente Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Aanpassing aardgastransportleiding in Boxtel’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Boxtel via (0411) 65 53 06.

Boxtel, 13 december 2012

Burgemeester en wethouders van Boxtel De secretaris, Drs. J.K. Fraanje

De burgemeester J. van Brummen

Naar boven