Logo Nederweert
Vaststelling bestemmingsplan ‘Nieuwstraat 26 In Ospel’ en projectbesluit percelen U 134/135 Lage Kuilen, Nederweert

Het bestemmingsplan ‘Nieuwstraat 26 Ospel’ heeft betrekking op de beëindiging van een pluimveehouderij op de locatie Nieuwstraat 26 in Ospel en de doorontwikkeling op die plaats van de bestaande neventak, de ver- en bewerking van kippeneieren.

Het projectbesluit is genomen voor de hervestiging c.q. verplaatsing van een intensieve veehouderij op/naar de percelen U 134/135 aan de Lage Kuilen in Nederweert.

De ontwerpen van het bestemmingsplan en projectbesluit hebben al ter inzage gelegen. In beide gevallen zijn zienswijzen ingekomen.

Het bestemmingsplan is vastgesteld op 13 november 2012 en het projectbesluit is genomen op eveneens 13 november 2012. Ze liggen allebei voor iedereen van 14 december 2012 tot en met 24 januari 2013 ter inzage bij de klantenbalie in het gemeentehuis, gelegen Raadhuisplein 1 in Nederweert.

Tegen beide besluiten kunnen belanghebbenden, die een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden, die redelijkerwijs niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, binnen de hiervoor genoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ook is het mogelijk gelijktijdig een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van voornoemde afdeling.

De besluiten treden in werking daags na de hiervoor genoemde beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat beroep is beslist.

Nederweert, 13 december 2012

Burgemeester en wethouders van Nederweert, De secretaris mw. D.J.E. Noppers.,

De burgemeester, H.F.M. Evers.

Naar boven