Logo Amersfoort
Publicatie Omgevingsvergunning Leusderweg 109, Amersfoort

besluit omgevingsvergunning met ontheffing

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning hebben verleend voor het slopen en het bouwen van een winkel met een bovenwoning gelegen op het perceel Leusderweg 109 in Amersfoort.

besluit hogere waarden

Burgemeester en wethouders hebben in het kader van de omgevingsvergunning overeenkomstig artikel 110a Wet geluidhinder (Wgh) hogere waarden vastgesteld voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting. Gebleken is dat sprake is van overschrijding van de voorkeurswaarden volgens de Wet geluidhinder. Aangezien bovendien is gebleken dat redelijkerwijs geen verdere bron of overdrachtmaatregelen getroffen kunnen worden, zijn hogere waarden volgens de Wet geluidhinder vastgesteld.

Beroepstermijn

De verleende vergunningen, en bijbehorende stukken liggen met ingang van de dag na publicatie en gedurende de beroepstermijn ter inzage bij de informatiebalie in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 (openingstijden: werkdagen van 08.30 - 17.00 uur). Ook zijn de stukken in pdf voor iedereen raadpleegbaar via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning of het besluit of hogere waarden kunnen hiertegen vanaf woensdag 12-12-2012 tot donderdag 24-01-2013 beroep instellen. In principe staat het beroep alleen open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijze hebben ingebracht tegen de desbetreffende ontwerpbeschikkingen. Het beroepsschrift voor de omgevingsvergunning kan worden ingediend bij de Rechtbank Utrecht, sector bestuursrecht, Postbus 13023, 3507 LA te Utrecht. U kunt het beroepschrift ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor heeft u een DigiD nodig.

Het beroepsschrift voor de verlening van de hogere waarden kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak, of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 070 - 426 44 26.

De vergunningen treden direct na hun bekendmaking in werking. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van de besluiten niet. Heeft u er veel belang bij dat de besluiten niet in werking treden, dan kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Rechtbank Utrecht/voorzitter van de Raad van State op bovengenoemde adressen. Wanneer een voorlopige voorziening wordt gevraagd, treden de besluiten pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen.

Naar boven