Melding voorgenomen concentratie Coöperatieve Axivate Capital II Holding U.A. en Neckermann B.V., NMa

Zaaknummer: 7552 / Axivate - Neckermann

  • 1. Op 6 december 2012 heeft de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit een melding ontvangen van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet. Hierin is medegedeeld dat Coöperatieve Axivate Capital II Holding U.A. (hierna: Axivate), onderdeel van Mensink Capital B.V., Mangoa B.V. en Spring Investment B.V., voornemens is uitsluitende zeggenschap te verkrijgen, in de zin van artikel 27, eerste lid, onder b, van de Mededingingswet, over Neckermann B.V., (hierna: Neckermann) waarvan de aandelen voor 100% worden gehouden door het inmiddels gefailleerde Duitse Neckermann.de GmbH.

  • 2. Volgens de melding zijn de activiteiten van de betrokken ondernemingen (of, voor zover van belang, van de groep waarvan zij deel uitmaken):

    • voor Axivate: investeringsmaatschappij gericht op investeringen door middel van private equity in Nederlandse bedrijven op het gebied van digital media, e-commerce, marketing intelligence en de reisbranche;

    • voor Neckermann: de detailhandel via postorder en internet in de productgroepen consumenten elektronica, computers en telecommunicatie, spellen en speelgoed, huishoudelijke apparaten, schoonheid, sport en vrije tijd, textiel, meubels, kleding, horloges en juwelen.

  • 3. Belanghebbenden die opmerkingen wensen te maken over deze voorgenomen concentratie wordt verzocht deze schriftelijk kenbaar te maken aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Opmerkingen dienen uiterlijk zeven dagen na publicatie van deze mededeling op onderstaand adres te zijn ontvangen onder vermelding van bovenstaand zaaknummer.

Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa)

Directie Mededinging

Postbus 16326

2500 BH Den Haag

telefoon: (070) 330 3330

telefax: (070) 330 3370

De Raad van Bestuur van de NMa, namens deze Stijn van den Broek Clustermanager Handel, Diensten en Transport, Directie Mededinging

Naar boven