Logo Haarlem
Bestuurlijke lus bestemmingsplan Slachthuisbuurt Zuidstrook, Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken bekend dat de gemeenteraad van Haarlem op 29 november 2012 het bestemmingsplan Slachthuisbuurt Zuidstrook (planidentificatienummer NL.IMRO.0392.BP3080004-0003) opnieuw heeft vastgesteld. Het besluit volgt op de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 6 juni 2012 (nr. 201103851/1/R1) over het vaststellingsbesluit van 20 januari 2011.

Bestuurlijke lus

Op het vaststellingsbesluit is artikel 46 van de Wet op de Raad van State en afdeling 8.2.2A van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling Bestuursrechtspraak de zogeheten “bestuurlijke lus” heeft toegepast. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om met inachtneming van de overwegingen van de afdeling een nieuw besluit te nemen, zonder dat bij een eventuele wijziging toepassing behoeft te worden gegeven aan afdeling 3.4 van de Awb. De gehele bestemmingsplanprocedure behoeft daarom niet opnieuw gedaan te worden.

Wijzigingen ten opzichte van het bestemmingsplan

Regels:

Artikel 4 ( Gemengd-2), artikel 5 (Gemengd-3) en artikel 17 ( wijzigingsbevoegdheid) zijn aangepast, waarbij de perifere detailhandel voor het hele plangebied is gemaximaliseerd. Tevens is de ontheffingsmogelijkheid voor de vestiging van een supermarkt en andere detailhandel vervangen door een wijzigingsbevoegdheid.

Toelichting:

In de toelichting is een nadere motivering opgenomen ten aanzien van de parkeerbehoefte en is hoofdstuk 6 (juridische aspecten) aangepast.

Verbeelding:

Op de verbeelding is de aanduiding ‘wijzigingsbevoegdheid 5’ aangepast

Bovenstaande is een samenvatting van het wijzigingsoverzicht dat tevens ter inzage wordt gelegd.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Slachthuisbuurt Zuidstrook met de bijbehorende stukken kunnen met ingang van 14 december 2012 worden geraadpleegd:

  • op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.haarlem.nl via het Digitaal Loket;

  • bij de afdeling Dienstverlening, publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem. De publiekshal is op werkdagen open van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Ter voldoening aan de tussenuitspraak zijn de stukken verzonden naar de Raad van State voor verdere behandeling.

Beroep

Tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Slachthuisbuurt Zuidstrookkunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpbesluit naar voren heeft gebracht. Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; de gronden van het beroep

Diegene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Een verzoek om voorlopige voorziening dat binnen de beroepstermijn is ingediend schort de werking van het besluit op tot dat op het verzoek is beslist. Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als

een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor nadere informatie over deze procedure(s) kunt u zich wenden tot de Raad van State, telefoon 070 – 426 44 26.

Naar boven